Πώς θα ήταν ένα ξενοδοχείο από άμμο;

zandhotel

Στα Zand Hotel η άμμος χάνει την... ενοχλητική χροιά της και γίνεται διακοσμητική

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Μπορεί τα κάστρα που φτιάχναμε ως παιδιά στην άμμο να διαλύονταν με το πρώτο κύμα, τα ξενοδοχεία από άμμο, όμως, Zand Hotel της Ολλανδίας, είναι λίγο πιο γερά και μπορούν να φιλοξενήσουν όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία με την άμμο, όπου αυτή τη φορά δεν θα τους κολλάει στα πόδια.

Η ιδέα των 2 ξενοδοχείων από άμμο, Zand Hotel, στην Ολλανδία υλοποιήθηκε πέρσι, όπου τα 2 ξενοδοχεία κατασκευάστηκαν ως μέρος των ετήσιων φεστιβάλ δημιουργιών στην άμμο στο Sneek, στην επαρχία Friesland και στο Oss, στην επαρχία Brabant.

Με πλήρη επίπλωση, αυτές οι σουίτες του ενός δωματίου ήταν «κρυμμένες» μέσα σε γλυπτά ύψους 8 μέτρων και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κάστρα από άμμο που έχουμε γνωρίσει, έχουν παράθυρα, ηλεκτρισμό, νερό, ακόμη και Wi-Fi.

Πέρσι που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά, χρειάστηκαν 4 εβδομάδες για την ολοκλήρωσή τους, ενώ η έμπνευση ήρθε από τα ice hotels της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

zandhotel fb page

Ο νιπτήρας του μπάνιου είναι φτιαγμένος από παραδοσιακά υλικά για ευνόητους λόγους

Κι αν ανησυχείτε για το πώς παραμένουν όρθια, να σας πούμε ότι η βασική δομή του ξενοδοχείου είναι λεπτοί τοίχοι, οι οποίοι μέσα κι έξω ενισχύονται από άμμο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα θρυμματιστεί. Ευτυχώς, το ντους και το κρεβάτι είναι φτιαγμένα από παραδοσιακά υλικά.

Η ιδέα και η υλοποίηση ξεκίνησε πέρσι και τα ξενοδοχεία ήταν πλήρως κλεισμένα για το 2015, με κόστος 150 ευρώ τη βραδιά για 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένης προσωπικής ξενάγησης στο φεστιβάλ, όπου τόσο στο Sneek, όσο και στο Oss θα βρει κάποιος 30 μεγάλα γλυπτά από άμμο και εκατοντάδες χιλιάδες κιλά άμμου.

Όπως όλα τα κάστρα στην άμμο, έτσι και αυτά ήταν προσωρινά κι έκλεισαν μόλις τελείωσαν τα φεστιβάλ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Φέτος, όμως, βρίσκονται και πάλι υπό κατασκευή για τα φεστιβάλ και δέχονται ήδη κρατήσεις.

Info
http://zandhotel.nl/