Singles και ζευγάρια: το Αιγαίο έχει χώρο για όλους

zeugari-diakopes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Σχεδιάζετε διακοπές με το ταίρι σας; Ή μήπως αναζητάτε να το βρείτε φέτος στις διακοπές; Όπως και να’χει, το Αιγαίο έχει προτάσεις για κάθε relationship status. Αρκεί να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Ιδανικοί προορισμοί για ζευγάρια
Μήλος

Το κατεξοχήν νησί του ζευγαριού, το νησί που όλοι όσοι ζευγάρωσαν πρόσφατα θέλουν να επισκεφτούν με το ταίρι τους «για το καλό», η Μήλος είναι από αυτά τα μέρη που θα δείτε πολύ χεράκι-χεράκι και θα ακούσετε πολλές προσφωνήσει τύπου «μωρό μου» και «αγάπη μου». Αν θέλετε να μπείτε κι εσείς στο παιχνίδι και να κάνετε διακοπές κάπου που ο καλός σας ή η καλή σας δεν κινδυνεύει να… ξενοκοιτάει, η Μήλος είναι η λύση. Οι άπειρες και πανέμορφες παραλίες της για κάθε γούστο θα σας απασχολήσουν όλη μέρα: στο πανέμορφο Τσιγκράδο θα ζήσετε τον έρωτά σας (αφού κατεβείτε με το σκοινί στην παραλία), στο Σαρακήνικο θα νιώσετε λες και είστε οι δυο σας (με μερικές δεκάδες ακόμα) στη Σελήνη, στον Παπαφράγκα θα κάνετε μπάνιο… πριβέ και στο Κλέφτικο θα βουτήξετε χέρι-χέρι από το καραβάκι.

Μικρή, γραφική και ιδανική για... ζευγαρωτές διακοπές η Κίμωλος

Κίμωλος
Τι αναζητά ένα ζευγάρι από τις διακοπές του; Ένα μικρό και ήσυχο νησί να κάνει τις βόλτες του, να απολαύσει το μπάνιο του και να χαλαρώσει. Η Κίμωλος είναι ακριβώς αυτό: μικρή και ήσυχη. Μείνετε στο Χωριό της Κιμώλου με τις πολλές μικρές πλατείες και τις επιλογές για φαγητό, βόλτα, αλλά και ποτό το βράδυ, περάστε από το Σκιάδι, ένα εντυπωσιακό γεωλογικό μνημείο στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, και κάντε τα μπάνια σας στα Πράσα, με τη λευκή, χοντρή άμμο και γαλάζια νερά, στο Ρέμα, μια φυσική πισίνα δίπλα στον ψαράδικο οικισμό Γούπα, στο Κλήμα κ.ο.κ.

Ανάφη
Επίσης μικρό και βολικό νησάκι στην εσχατιά των Κυκλάδων, η Ανάφη μπορεί να φιλοξενήσει τον έρωτά σας είτε στο ελεύθερο κάμπινγκ του Ρούκουνα, είτε στη Χώρα, όπου μπορείτε να βρείτε και οικονομικά δωμάτια. Οι παραλίες βρίσκονται στη σειρά και δεν θα σας δυσκολέψουν, καθώς μπορείτε να φτάσετε σε αυτές και με το λεωφορείο του νησιού σε μικρές αποστάσεις, ενώ το πιο ρομαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε με τον καλό/καλή σας την ανατολή του ήλιου από το βράχο του Καλάμου, όπου για να φτάσετε μπορεί να χρειάζεται πεζοπορία περίπου 1,5 ώρας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας κάνει να ερωτευτείτε ακόμα περισσότερο.

commons.wikimedia.org

Στους Φούρνους θα χαλαρώσετε με το ταίρι σας περισσότερο από ποτέ

Φούρνοι
Νοτιοδυτικά της Σάμου και ανατολικά της Ικαρίας, οι Φούρνοι είναι μια συστάδα νήσων του ανατολικού Αιγαίου, με μεγαλύτερο νησί της συστάδας τους Φούρνους Ικαρίας ή Φούρνους Κορσεών. Εκεί θα ζήσετε τις διακοπές σας ίσως πιο χαλαρά από ποτέ, θα φάτε νόστιμο φαγητό σε παραλιακά ταβερνάκια και θα έχετε επιλογές τόσο για απομόνωση, όσο και για πιο trendy καταστάσεις, αν θελήσετε να βρεθείτε με κόσμο. Στην Ψιλή Άμμο, για παράδειγμα, θα ευχαριστηθείτε μπάνιο, ποτό, μουσική και beach bar, ενώ στη Χρυσομηλιά θα ζήσετε τον έρωτά σας σε μια υπέροχη παραλία και έπειτα θα τον αφήσετε να περάσει από το στομάχι στα ταβερνάκια της. Μην παραλείψετε να περάσετε από τον Μύλο στο δρόμο για το Καμπί, που αποτελεί ένα από τα σήματα-κατατεθεν του νησιού.

Ιδανικοί προορισμοί για singles
Κουφονήσια
Ένα από τα πιο hot νησιά των Μικρών Κυκλάδων, τα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια μαζεύουν πολύ νέο κόσμο, παρέες και το «παιχνίδι» μεταξύ τους έχει πολύ έδαφος για να ξεκινήσει. Από το πρωί στις παραλίες, κυρίως στην Ιταλίδα, αλλά και στο Πορί και στις υπόλοιπες ακτές του νησιού, οι νεαρές παρέες κατακλύζουν το νησί και το βράδυ όλα αυτά μεταφέρονται στο μπαρ του Σορόκου, όπου μαζεύονται όλοι. Κι αν από το «παιχνίδι» προκύψει ζευγάρωμα, το έρημο Κάτω Κουφονήσι είναι ο επόμενος προορισμός για να ζήσετε τον (νέο σας) έρωτα, μόνοι στη φύση.

Ένα... ανήσυχο «Αντί» νησί, η Αντίπαρος

Πάρος-Αντίπαρος
Και τα 2 είναι κοσμοπολίτικα νησιά της διασκέδασης, όπου θα μπορέσετε να ζήσετε διακοπές σαν πενταήμερη, αν θέλετε να ξεφαντώσετε, να γνωρίσετε κόσμο, να ξενυχτήσετε μέχρι πρωίας και να ξεχάσετε το δύσκολο χειμώνα που πέρασε. Στην Πάρο, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα, αλλά αυτές που η μουσική και ο ρυθμός τραβά τη νεολαία, είναι κυρίως η Punda Beach, η Santa Maria και η Χρυσή Ακτή, ενώ το βράδυ στη Νάουσα σας περιμένουν άπειρες επιλογές για ποτό, αφού εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα bar και τα club. Αντίστοιχα, στην Αντίπαρο, θα περάσετε πιο βολικά όσοι δεν επιθυμείτε πολλές μετακινήσεις, αφού αν μείνετε στη Χώρα, το βράδυ μπορείτε να βγαίνετε με τα πόδια για ποτό στα επίσης δεκάδες bar του νησιού. Απόλυτο must, η after disco La Luna, όπου μαζεύεται όλος ο πληθυσμός του νησιού μέχρι το πρωί για να ζήσει την απόλυτη νυχτερινή διασκέδαση της Αντιπάρου. Το κάμπινγκ του νησιού και η παραλία του είναι επίσης σημείο συνάντησης για όσους θέλουν παρεΐστικο κλίμα, γνωριμίες και χαβαλέ.

Σκιάθος
Αποκαλείται η «Μύκονος» των Σποράδων κι επειδή η Μύκονος είναι κάπως ακριβή για τις τσέπες πολλών, η Σκιάθος ίσως είναι μια καλύτερη εναλλακτική. Η party διάθεση εκεί ξεκινάει για πολλούς από την ώρα του μπάνιου, σε παραλίες όπως οι Κουκουναριές και η Μπανάνα, ενώ το βράδυ, το νησί αν μη τι άλλο έχει ζωή, με μεγάλα club, μικρά μπαράκια, εναλλακτικά στέκια, κυριλέ κ.ο.κ. στην πόλη της Σκιάθου. Πάνω από το παλιό λιμάνι θα βρείτε τα περίφημα bar με τις μαξιλάρες στα σκαλάκια, για κοκτέιλ σας και χάζι, αλλά τα κοκτέιλ σας περιμένουν σε μικρά καφέ και μπαρ σε διάφορα σημεία του νησιού, εκτός της Χώρας, όπως π.χ. στις Κουκουναριές, την Αγία Παρασκευή κ.ά.

Αρχοντιά και... ξεφάντωμα σε μικρή συσκευασία

Σπέτσες
Οι Σπέτσες μοιάζουν εκ πρώτης όψεως ένα νησί ήρεμο και αρχοντικό, η αλήθεια είναι, όμως, ότι το πανέμορφο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού ξέρει να διασκεδάζει και γι’ αυτό το επιλέγουν πολλές παρέες που αναζητούν να γνωρίσουν κόσμο το καλοκαίρι. Το βράδυ όλος ο παλμός του νησιού μεταφέρεται στο Παλιό Λιμάνι σε διάφορα μπαράκια και club, ενώ για πρωινό… τζέρτζελο, η παραλία του Βρέλλου μαζεύει όσους δεν αναζητούν ακριβώς ένα ήρεμο μπάνιο, αλλά θέλουν μουσική και νεολαία γύρω τους για γνωριμίες και καλοκαιρινές περιπέτειες. Στην Αγία Μαρίνα υπάρχει επίσης beach bar και κόσμος που το βράδυ σίγουρα θα συναντήσετε στο Παλιό Λιμάνι. Ιδανικό σημείο για χαλάρωση και «παιχνίδι» είναι και ο Ρούσσος στη Ντάπια, η πιο διάσημη καφετέρια-σνακ μπαρ του νησιού, με θέα το λιμάνι, αλλά και την περαντζάδα.

Κλισέ, αλλά πανέμορφο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Extra επιλογές
*Σαντορίνη: δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα τέτοιου είδους, αφού η Σαντορίνη ενδείκνυται και για ρομαντικές διακοπές με το ηλιοβασίλεμα στην Οία, αλλά και για party διάθεση για singles με την έντονη βραδυνή ζωή της Χώρας.
*Φολέγανδρος: Αποτελεί επίσης νησί που μπορεί να δημιουργήσει έδαφος και για τους ερωτευμένους και για τους singles εκεί έξω. Στη Χώρα θα βρείτε όμορφα μπαράκια με πολύ κόσμο να πίνει το ποτό του εντός κι εκτός, ενώ οι παραλίες της όπως το Αμπέλι, η μικρή παραλία Φηρά κοντά στην Αγκάλη, το Λιβαδάκι, το Σερφιώτικο κ.ά. θα κάνουν τα ζευγάρια να ερωτευτούν ξανά.
*Αμοργός: Μετά τα Κουφονήσια, η Αμοργός ήταν η επιλογή για το Up Fesival, ένα νεανικό, νησιώτικο φεστιβάλ, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ένα νησί που προσελκύει πολύ νέο κόσμο, κυρίως εναλλακτικό, ο οποίος συγκεντρώνεται στο κάμπινγκ και διασκεδάζει στην Αιγιάλη και στη Χώρα. Η Αμοργός, όμως, μπορεί άνετα να δημιουργήσει ιδανικό περιβάλλον και για ζευγάρια, με την παραλία του «Απέραντου Γαλάζιου» (Αγία Άννα), αλλά και τη ρομαντική Χώρα στη νοτιοανατολική πλευρά του όρους του Προφήτη Ηλία, ανάμεσα σε άλλους μικρότερους λόφους, να συνθέτει ιδανική σκηνικό σε μερικές πολύ ιδιαίτερες γωνιές της.