Τα καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με την Telegraph (μέρος β’)

skopelos

Μοναστήρια, όμορφες βίλες και σκηνικό... Mamma Mia!

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος των καλύτερων ελληνικών νησιών, όπως αποτυπώνονται από τη βρετανική Telegraph.

Προτού ξεκινήσετε να διαβάζετε, κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρώτη δεκάδα νησιών της Ελλάδας και πού… διαπρέπει το καθένα.

Σκόπελος: καλύτερο νησί για βίλες (και μοναστήρια)
Οι τουρίστες του εξωτερικού συχνά προτιμούν πέτρινες βίλες αντί για ξενοδοχεία για τη διαμονή τους και η Σκόπελος είναι ιδανική γι’ αυτό –δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που αποτέλεσε μέρος γυρισμάτων για το “Mamma Mia!”. Η Telegraph, μάλιστα, προτείνει τη Villa Aetoma, που βρίσκεται 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Χώρα, που μπορείτε να κλείσετε μέσα από το Ionian & Aegean Island Holidays. Η Σκόπελος είναι επίσης γνωστή για τα μοναστήρια της, με δεκάδες να είναι διασκορπισμένα στο νησί, με περίπου 10 να βρίσκονται στο όρος Παλούκι, στη νοτιοανατολική γωνιά του νησιού.

Σαντορίνη: καλύτερη θέα
Τα γαλάζια νερά, το απέραντο μπλε στον ορίζοντα, τα άσπρα σπίτια, η καλδέρα, ο ηφαιστειογενής χαρακτήρας του νησιού, το ηλιοβασίλεμα… Δεν είναι τυχαίο που στη Σαντορίνη καταφτάνει σωρηδόν κόσμος από το εξωτερικό για να κάνει διακοπές, να απολαύσει τη θέα, ακόμη και να παντρευτεί ή να κάνει το ταξίδι του μέλιτος.

Ο ηφαιστειογενής χαρακτήρας της Νισύρου

Νίσυρος: καλύτερο νησί για τους λάτρεις του Τζέιμς Μποντ
Είναι αρκετά τα νησιά που… δοξάστηκαν χάρη στον κινηματογράφο –συμπεριλαμβανομένης της Σκοπέλου με το “Mamma Mia!” και της Αμοργού με το «Απέραντο Γαλάζιο». Όσοι, όμως, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, τότε πρέπει να βγάλουν εισιτήριο για Νίσυρο, αφού το ηφαίστειό της εμφανίζεται στην ταινία “Moonraker” με τον Ρότζερ Μουρ.

Λέσβος: καλύτερο νησί για γκέι τουρισμό
Η λέξη «λεσβία» ξέρουμε όλοι ότι προέρχεται από τη γενέτειρα της ποιήτριας Σαπφούς, τη Λέσβο, λόγω του ότι η ποιήτρια εξέφραζε τρυφερότητα για τις γυναίκες μέσα από τη δουλειά της. Η πόλη της Ερεσού, όπου γεννήθηκε, σήμερα, είναι δημοφιλής στην γκέι κοινότητα, ενώ το νησί είναι πλούσιο σε όμορφες παραλίες και εστιατόρια. Η καλύτερη, σύμφωνα με τον Marc Dubin της Telegraph, στη νότια ακτή είναι η Σκάλα Ερεσού, που είναι παραθεριστικό κέντρο και τα Βατερά, που είναι πιο ήσυχα. Τα καλά εστιατόρια βρίσκονται παντού στο νησί και κάποια που αξίζει να έχετε υπόψη σας είναι το Ουζερί Ερμής στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, το Baluhanas στο Πέραμα, στον Κόλπο Γέρα, η κεντρική ταβέρνα στο Πετρί, κοντά στον Μόλυβο και η ταβέρνα «Το τραπέζι του Καπετάνιου» στον Μόλυβο.

Η Ρόδος φορά τα βραδινά της

Ρόδος: καλύτερη νυχτερινή ζωή
Η Κως, η Κέρκυρα και η Μύκονος ξεχωρίζουν επίσης στο κομμάτι της διασκέδασης, αλλά η Ρόδος παίρνει την πρωτιά στο δημοσίευμα της Telegraph. Το Φαληράκι μπορεί να έχει κακή φήμη, η διασκέδαση είναι, όμως, πολύ πιο εκλεπτυσμένη στη Χώρα της Ρόδου. Στη Μιλτιάδου και την Πλατεία Αρίωνος θα βρείτε πλήθος από μπαράκια για να περάσετε καλά.

Λευκάδα: καλύτερο νησί για θαλάσσια σπορ
Οι μεγάλοι κόλποι και οι άνεμοι της Λευκάδας προσελκύουν πλήθη από θαλασσινούς ταξιδιώτες, σέρφερ κ.ο.κ. στο νησί, με τη Βασιλική και το Νυδρί να αποτελούν δημοφιλή σημεία για την ενοικίαση σκαφών και σανίδων. Το νησί, βέβαια, έχει πολύ περισσότερα να προτείνει, από τις θρυλικές παραλίες του, όπως το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί, μέχρι το όμορφο εσωτερικό του, με την πρώην πρωτεύουσα, Καρυά, να βρίσκεται μέσα στα highlight.

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο

Πάτμος: καλύτερη θρησκευτική ιστορία
Η παράδοση -και το διάσημο ποίημα «Πάτμος» του Friedrich Hölderlin- μαρτυρά ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έλαβε την Αποκάλυψη εξόριστος στην Πάτμο το 95 μ.Χ. Μια χιλιετία αργότερα, ο καλόγερος Χριστόδουλος ίδρυσε το μοναστήρι του αγίου στην κορυφή του νησιού, το οποίο σήμερα είναι κύριο αξιοθέατο και χαρίζει μια πνευματικότητα στο νησί. Οι όμορφες παραλίες, η θέα και η βραδινή ζωή, βέβαια, φυσικά δεν λείπουν από το πρόγραμμα.