Ανιχνεύοντας το ειδυλλιακό Αιγαίο σε μια τριήμερη κρουαζιέρα

celestyal-cryises
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Εντυπώσεις από μια ονειρική τριήμερη κρουαζιέρα με την Celestyal Cruises

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του προγραμματισμού των καλοκαιρινών διακοπών είναι ο προορισμός. Κάθε χρόνο περιμένουμε πώς και πώς αυτές τις μέρες για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά και θέλουμε το μέρος που έχουμε επιλέξει να είναι ιδανικό για αυτό τον σκοπό. Καθώς όμως ζούμε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, μπάτζετ για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, συνεπώς καταλήγουμε συνήθως σε κάποιον κοντινό προορισμό για λίγες μέρες όπου περισσότερο αγχωνόμαστε για το τι θα προλάβουμε να κάνουμε παρά χαλαρώνουμε. Το να πάμε Μύκονο ή Μήλο, πόσω μάλλον σε μία ξένη χώρα όπως η Τουρκία μοιάζει πολύ μακρινός στόχος.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να πάτε σε όλους αυτούς τους προορισμούς μαζί, πληρώνοντας όσα χρήματα θα δίνατε για μόνο έναν από αυτούς: Η λύση της Celestyal Cruises φαντάζει ιδανική με διάφορες θεματικές κρουαζιέρες στο Αιγαίο να καλύπτουν όλα τα γούστα. Εμείς πήγαμε στην τριήμερη κρουαζιέρα της κατηγορίας «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και αφού φορτώσαμε τις μπαταρίες μας από όμορφες αναμνήσεις, επιστρέψαμε για να σας προτείνουμε να κάνετε και εσείς το ίδιο.

ΛΑΥΡΙΟ (13:00)

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το λιμάνι του Λαυρίου. Μπορεί να σας φαίνεται μακρινός και δύσκολος προορισμός σε σχέση με τον προσφιλή Πειραιά, αλλά αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο υπάρχουν συχνά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, τα οποία διαρκούν σχεδόν δύο ώρες, οπότε κάνετε το πρόγραμμά σας καταλλήλως για να μην αργήσετε. Η αναχώρηση έγινε στη μία το μεσημέρι και αφού τακτοποιηθήκαμε στις καμπίνες μας με μπαλκόνι που έχει θέα το Αιγαίο, ετοιμαστήκαμε ψυχολογικά για Μύκονο.

Η @celestyalcruises μας έφερε στην Μύκονο #mykonos #celestyalcruises #clickatifegr #reasonstovisitgreece #nstagreece #summeringreecd

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης clickatlife.gr (@clickatlifegr) στις

ΜΥΚΟΝΟΣ (18:00-23:59)

Για την Μύκονο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το νησί των ανέμων ήταν η πρώτη μας στάση και η ιδανικότερη. Αν είναι η πρώτη σας φορά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα. Υπάρχει πούλμαν της Celestyal που θα σας περιμένει στο λιμάνι για να σας μεταφέρει στη Χώρα του νησιού, όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στα κοσμοπολίτικα σοκάκια. Αφού καθίσετε κάπου να φάτε ή κάνετε τα ψώνια σας, στη συνέχεια σας συμβουλεύουμε να πάρετε το μονοπάτι της Μικρής Βενετίας προς τους τουριστικούς ανεμόμυλους για να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Στο χρόνο που σας απομένει μπορείτε να πάτε για early drinks σε κάποια από τα μπαράκια της Χώρας, στα οποία η διασκέδαση δεν σταματάει ποτέ. Και κάπου μετά τις 23:00, επιστρέφουμε στο σημείο που μας άφησε το πούλμαν για να γυρίσουμε με αυτό στο πλοίο. Άλλωστε η επόμενη μέρα περιλαμβάνει ένα πλούσιο μενού.

Γατίσια ζωή στην Έφεσο με την @celestyalcruises #celestyalcruises #clickatlifegr #instaturkey #instanow #summerinturkey #efesos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης clickatlife.gr (@clickatlifegr) στις

ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (07:00-13:00)

Το Σάββατο ξυπνήσαμε νωρίς-νωρίς και βγαίνοντας στο μπαλκόνι της καμπίνας μας αντικρίσαμε τουρκικές σημαίες. Μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δεν είχαμε καθόλου δεδομένη τη στάση στον συγκεκριμένο προορισμό οπότε το γεγονός ότι έγινε είναι μία ευχάριστη έκπληξη σε ένα έτσι και αλλιώς όμορφο ταξίδι. Ένας από τους λόγους που το Κουσάντασι είναι ένας τόσο τουριστικός προορισμός έχει να κάνει με τη στρατηγική του τοποθεσία δίπλα στην αρχαία πόλη της Εφέσου. Σας προτείνουμε λοιπόν στα πλαίσια της κρουαζιέρας να προκανονισετε μια ξενάγηση στον τόπο με την Celestyal Cruises. Έξω από το πλοίο μας περίμενε ένα πούλμαν με έναν ξεναγό ο οποίος αφού έλυσε όλες τις απορίες στον δρόμο για την Έφεσο (η διαδρομή κρατά περίπου τριάντα λεπτά), έμεινε μαζί μας σε όλη τη διαδρομή στην αχανή αρχαία πόλη της Εφέσου. Μπορεί ως Έλληνες να μην εντυπωσιαζόμαστε στη θέα κάποιου αρχαίου μνημείου, ωστόσο μια εκδρομή στην Έφεσο είναι σημαντική για πολλούς λόγους, καθώς εκεί θα βρείτε την εντυπωσιακή πρόσοψη του ναού της αρχαίας πόλης και το αρχαίο θέατρο, το οποίο είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Και μιας και δύσκολα κάποιος ξεκινά τις καλοκαιρινές διακοπές του με προορισμό την Έφεσο, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Μετά την ξενάγηση θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε δερμάτινα είδη κατασκευασμένα από ντόπια επιχείρηση και αν δεν είστε λάτρης των δερμάτινων, μπορείτε απλά να αγοράσετε τουρκικά είδη από την αγορά γύρω από το λιμάνι. Η επιστροφή στο πλοίο έγινε στις 13:00 και προετοιμαστήκαμε για τον επόμενο προορισμό της δεύτερης ημέρας.

Σάμος

ΣΑΜΟΣ (15:30-22:30)

Η αλήθεια είναι πως η Σάμος δεν είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Είναι ένα μακρινό νησί με μακρινές αποστάσεις και μια βόλτα στις δρόμους γύρω από το λιμάνι θα σας πείσει πως και οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν επενδύουν τόσο στον τουρισμό. Παρόλα αυτά, αν είστε διατεθειμένοι να νοικιάσετε αυτοκίνητο, μπορείτε να βρείτε πράγματα να κάνετε στο κέντρο του νησιού όπως να δείτε τους καταρράκτες, ωστόσο εμείς βρήκαμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά του πλοίου. Και έτσι ήμασταν πιο ξεκούραστοι για την επόμενη μεγάλη ημέρα που μας περίμενε.

ΜΗΛΟΣ (09:00-20:00)

Η Μήλος είναι από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου και ένας από τους λόγους που περιμέναμε τόσο αυτή την κρουαζιέρα. Φτάνοντας στο λιμάνι του Αδάμαντα, καταλαβαίνεις αμέσως ότι βρίσκεσαι στις Κυκλάδες με το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό συνδυασμό λευκού και γαλάζιου να κυριαρχεί. Φυσικά και μένοντας μία μέρα στη Μήλο δεν έχεις άλλη επιλογή από το να επισκεφθείς το Σαρακήνικο. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Αιγαίου και όχι τυχαία. Οι ολόλευκοι βράχοι γύρω από τη θάλασσα θυμίζουν εξωγήινο τοπίο και σχηματίζουν μία πισίνα που μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε σε κάποιο όνειρο. Υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείου από τον Αδάμαντα και είναι σίγουρο ότι δεν θα θέλετε να φύγετε από εκεί. Προσοχή μόνο στα φύκια που βρίσκονται στα βράχια γύρω από την παραλία αν δεν θέλετε να φύγετε με κνησμούς. Γυρνώντας στον Αδάμαντα, μπορείτε να αγοράσετε τοπικά εδέσματα και να φάτε καλό φαγητό. Η επιστροφή στο πλοίο μας βρίσκει γεμάτους.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (06:30)

Το τέλος της κρουαζιέρας μας βρίσκει στο λιμάνι του Πειραιά και πάνω που πήγαμε να μελαγχολήσουμε για το τέλος μίας ωραίας εμπειρίας, ήρθε το πλούσιο πρωινό πριν την έξοδο από το πλοίο για να μας φτιάξει πάλι την διάθεση.

Το clickatlife.gr ειναι on board με την @celestyalcruises #celestyalcruises #clickatlifegr #reasonstovisitgreece #summeringreece #aegean #aeageansea #instagreece #instanow

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης clickatlife.gr (@clickatlifegr) στις

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Και μιας και μιλήσαμε για το πρωινό, ας έρθουμε λίγο στις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου. Ταξιδέψαμε με το Celestyal Crystal, το οποίο στους 10 ορόφους του δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς. Πέρα από τις όμορφες καμπίνες με την ωραία θέα, το φαγητό του πλοίου είναι πραγματικά πολύ καλό. Με τρία καθημερινά γεύματα, πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε καθόλου χρήματα για φαγητό σε κανέναν από τους προορισμούς. Υπάρχουν παράλληλα πολλά happenings στο πλοίο, από μουσικές συναυλίες μέχρι θεάματα και καραόκε, υπάρχει ένα πολύ όμορφο μπαρ στο κατάστρωμα του πέμπτου ορόφου, υπάρχει καζίνο, το πλοίο διαθέτει πισίνα και τζακούζι ενώ τέλος για τους ξενύχτηδες υπάρχει η δυνατότητα του κλαμπ στον δέκατο όροφο. Η Celestyal Cruises κάνει προσιτή την έννοια της κρουαζιέρας όπως γνωρίσαμε μέσα από ταινίες και σειρές και προκρίνεται ως μία από τις καλύτερες τουριστικές επιλογές για αυτό τον Αύγουστο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο: http://www.celestyalcruises.gr/el.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ / [email protected]