10+1 συμβουλές από ντόπιους για το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό

novy-svet-praga

Η πιο γραφική γειτονιά της Πράγας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Οι ντόπιοι πάντα ξέρουν καλύτερα να μας συμβουλεύσουν για το μέρος που επισκεπτόμαστε, είτε αυτό βρίσκεται εντός Ελλάδας ή στο εξωτερικό. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 10+1 πολύτιμες συμβουλές για 10+1 διαφορετικές πόλεις, πολιτείες και περιοχές, που σίγουρα θα σας χρειαστούν σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σας.

Πράγα
Μην χάσετε την πιο γραφική γειτονιά της Πράγας: Nový svět. Βρίσκεται κοντά στο κάστρο, στην περιοχή Hradcany και κατακλύζεται από μικρά, χαριτωμένα σπιτάκια και παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Άμστερνταμ
Μην περπατάτε στις κόκκινες λωρίδες. Είναι για ποδήλατα και η πιθανότητα είναι να σας χτυπήσουν.

Αλάσκα
Οι αρκούδες είναι σίγουρα επικίνδυνες, αλλά χρειάζεται να δώσετε προσοχή και στα ελάφια, όπως και στους λασπότοπους. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι οι δρόμοι είναι πολύ κοντά στην άκρη απότομων γκρεμών.

Όχι και τόσο...λαμπερό το Walk of Fame

Χόλιγουντ
Μην αγγίζετε τα αστέρια στο Walk Of Fame και μην κάθεστε κάτω επίσης, ούτε να βάζετε το κεφάλι σας δίπλα για να φωτογραφηθείτε. Όσο κι αν σας ενθουσιάζουν τα αστέρια, είναι τόσο βρόμικα σαν να ξαπλώνατε στην Ομόνοια.

Νέα Υόρκη
Δεν πρέπει να πληρώσετε πάνω από 2 δολάρια για ένα χοτ ντογκ που θα πάρετε από το δρόμο. Επίσης αποφύγετε την Times Square, η οποία θα σας εντυπωσιάσει μόνο για τα 2 πρώτα λεπτά.

Ένα "excusez-moi" μπορεί να σας σώσει στο Παρίσι

Παρίσι
Αν ξεκινήσετε να μιλάτε αγγλικά, θα σας απαντήσουν στα γαλλικά. Αν προσπαθήσετε να πείτε τουλάχιστον μερικές λέξεις στα γαλλικά, αυξάνετε την πιθανότητα να πάρετε απάντηση στα αγγλικά ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να σας εξυπηρετήσουν. Πάντα να ρωτάτε αν μιλούν αγγλικά, πριν μιλήσετε εσείς.

Ρώμη
Η τιμή του παγωτού διαφέρει, αναλόγως με το πού θα το φάτε. Προτιμήστε να το πάρετε στο χέρι και να το φάτε κάπου έξω, αντί να καθίσετε μέσα στο μαγαζί, για πιο φθηνά.

Ο χειμώνας είναι κρύος στη Μελβούρνη

Μελβούρνη
Το ξέρουμε ότι είναι στην Αυστραλία, αλλά ο χειμώνας είναι πιο κρύος απ’ όσο φαντάζεστε. Πακετάρετε ζεστά ρούχα αν βρεθείτε εκεί τους χειμερινούς μήνες.

Disney World
Η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείτε είναι τον Οκτώβριο, που έχει τελειώσει το καλοκαίρι κι έχει λιγότερο κόσμο.

Βερολίνο
Αν θέλετε να δοκιμάσετε εκλεπτυσμένη, γερμανική κουζίνα, επισκεφτείτε το Imbiss 204. Αν και Imbiss είναι τα σνακ μπαρ που συνήθως προσφέρουν fast food φαγητά, το συγκεκριμένο λαμβάνει καλές κριτικές από τους ντόπιους για τις μερίδες του, τα φρέσκα υλικά του και τις καλές τιμές του. Το μενού αλλάζει καθημερινά και φροντίστε να φτάσετε νωρίς, για να αποφύγετε τον κόσμο. Δεν χρειάζεται κράτηση.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο παλιές αγορές τροφίμων του Λονδίνου

Λονδίνο
Βολτάρετε στην παλαιότερη αγορά τροφίμων του Λονδίνου, την Borough Market, η οποία έχει τις ρίζες της από τότε που χτίστηκε η Γέφυρα του Λονδίνου. Παρ’ όλο που έχει μετακομίσει από εκεί που ξεκίνησε αρχικά, βρίσκεται στη σημερινή της τοποθεσία, στην καρδιά του κεντρικού Λονδίνου στη Southwark Street, τα τελευταία 250 χρόνια. Εκεί μπορείτε να βρείτε τόσο τρόφιμα, όσο και άλλα αντικείμενα, όπως και να φάτε φρέσκες νοστιμιές. Οι ντόπιοι την τιμούν πάντα, όσο και οι τουρίστες που θέλουν να πάρουν μια μυρωδιά από τη ντόπια ζωή.