5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε τον κόσμο

diabatirio-taksidiotika-eggrafa

Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Αν είστε από τους τυχερούς που σχεδιάζουν μεγάλο ταξίδι κι έχουν στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο χιλιόμετρα σε αυτόν τον πλανήτη, δείτε τι δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα
Υπάρχουν κάποια απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας σε κάθε σας ταξίδι: διαβατήριο, ταυτότητα, ταξιδιωτική visa, κάρτα επιβίβασης. Το να τα χάσετε μπορεί να αποδειχτεί εφιάλτης, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε αντίτυπά τους.

Το πιο σημαντικό εργαλείο για ταξιδιώτες

Κουτί πρώτων βοηθειών
Θα χρειαστεί να είστε πανέτοιμοι για τις περιπέτειές σας σωματικά, αλλά και να πάρετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Γάζες, ιώδιο, παυσίπονα, οξυζενέ, ενέσεις κορτιζόνης για περιπτώσεις αλλεργίας, βαμβάκι, θερμόμετρο, οινόπνευμα, τσιμπιδάκι, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική και κορτιζονούχα κρέμα, ασπιρίνες, αυτοκόλλητους επιδέσμος, γάντια Latex, όλα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται σε κουτί πρώτων βοηθειών μαζί σας. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για καλή υγεία όταν ταξιδεύετε.

Ηλεκτρικούς αντάπτορες
Οι ηλεκτρονικές σας συσκευές σας είναι απαραίτητες και για να λειτουργήσουν χρειάζονται ρεύμα. Για να τους το εξασφαλίσετε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι με αντάπτορες πρίζας, προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σας σε όλες τις χώρες.

Οι σακούλες πάντα είναι χρήσιμες στα ταξίδια

Πλαστικές σακούλες
Σε αυτές μπορείτε να βάζετε άπλυτα, παπούτσια και βρόμικα πράγματα που έχετε χρησιμοποιήσει και δεν θέλετε να μπλέξετε μαζί με τα καθαρά.

Φακό και πολυεργαλείο σουγιάς
Ειδικά αν ψάχνετε την περιπέτεια παντού και σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορίες και να ζήσετε για λίγο στη φύση, τέτοιου είδους αντικείμενα σίγουρα θα σας χρειαστούν.