Τι μας στρεσάρει περισσότερο όταν ταξιδεύουμε

epibatis-aeroplano-ponokefalos

Η ένταση των ταξιδιωτών συνεχίζεται και μέσα στο αεροπλάνο με πολλούς να... πονοκεφαλιάζουν από δυνατές φωνές και μωρά που κλαίνε

ΤΡΙΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Νέα έρευνα από το GeoBranding Center σε συνεργασία με την AIG Travel, με τίτλο “The Adept Traveler: How to Care Less about Travel Stress” αποκάλυψε τους λόγους που προκαλούν τη μεγαλύτερη ένταση σε έναν ταξιδιώτη.

Περισσότεροι από 2 χιλιάδες Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και άλλοι ταξιδιώτες που πήραν μέρος στην έρευνα “The Adept Traveler: How to Care Less about Travel Stress”, ανέδειξαν τους λόγους που στρεσάρουν όσους ταξιδεύουν και είμαστε σίγουροι ότι θα ταυτιστείτε μαζί τους.

Στην πρώτη θέση και δικαιολογημένα, με ποσοστό 66,5% να το αναφέρει, είναι οι καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, ενώ αμέσως μετά συναντάμε την έρευνα ταξιδιωτικών προσφορών, η οποία φαίνεται να στρεσάρει το 38% των ερωτηθέντων. Η ασθένεια ή ο τραυματισμός κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού βρίσκονται στη συνέχεια (37,2%), με τα πλήθη και το συνωστισμό σε ταξιδιωτικά σημεία να ακολουθεί σε ποσοστό 36,1%. Η ασφάλεια των αεροδρομίων (28,2%) και τα προβλήματα από το βάρος ή το μέγεθος των αποσκευών (27,1%) «κλείνουν» την πρώτη πεντάδα.

Η κλίση του μπροστινού καθίσματος πάντα αποτελεί πρόβλημα

Τα προβλήματα, όμως, συνεχίζονται και μέσα στο αεροπλάνο με το 56,9% να αντιμετωπίζει πρόβλημα με όσους κλωτσούν τη θέση τους, το 33,6% να ενοχλείται με την κλίση που δίνει στο κάθισμά του ο μπροστινός, το 32,2% να ταλαιπωρείται από όσους μιλούν δυνατά, το 25,5% από τα μωρά που κλαίνε και το 24,5% από τους επιβάτες που πιάνουν περισσότερο χώρο απ’ όσο τους αναλογεί.

Από την άλλη, το 49,7% απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα να ταξιδέψει με οποιοδήποτε είδος ταξιδιώτη. Το 24,6%, πάντως, δεν θα ήθελε να ταξιδέψει με αγνώστους, το 17,8% με παιδιά, το 16,2% με το αφεντικό και το 14,2% με την ευρύτερη οικογένεια.

Οι χειρότερες εμπειρίες που αναφέρουν οι ταξιδιώτες ότι έχουν ζήσει από πρώτο χέρι είναι οι ακυρώσεις πτήσεων, η ασθένεια, η κλοπή πορτοφολιού ή άλλου αντικειμένου και οι χαμένες βαλίτσες που δεν βρέθηκαν ποτέ.