Ρομαντικός Σεπτέμβρης στη Σαντορίνη

tresor-santorini

Ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας γίνεται ακόμη πιο ατμοσφαιρικό τον Σεπτέμβρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια και μόνο φωτογραφία της αρκεί για να την ερωτευτούμε. Μια επίσκεψη φτάνει για να μας αιχμαλωτίσει για πάντα. Η Σαντορίνη μας δίνει πάντα λόγους για να την επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά όλες τις εποχές του χρόνου. Επιστρέφουμε στο νησί του ονείρου αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιατί απλώς θέλουμε να ζήσουμε αυτή τη μαγική ενέργεια, μακρυά από τις ορδές τουριστών του Αυγούστου αλλά και πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Πρώτη στάση τα Φηρά, η Χώρα του νησιού, που προσεγγίζουμε με το αυτοκίνητο, το τελεφερίκ ή και το παραδοσιακό... γαϊδουράκι. Εδώ, εκτός από την μαγευτική θέα στην Καλντέρα και τις βόλτες ανάμεσα στα μυστηριακά κατάλευκα υπόσκαφα, θαυμάζουμε την ορθόδοξη και καθολική μητρόπολη, το βενετσιάνικο κτίριο Γκίζι που στεγάζει το πνευματικό κέντρο Θήρας, το διάσημο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, το γυναικείο Δομηνικανό Μοναστήρι, το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται εξαιρετικά ευρήματα από τους γεωμετρικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας με τη μοναδική έκθεση αριστουργημάτων προϊστορικής τέχνης του Αιγαίου.

Δεν χάνουμε επίσης τον Πύργο, τον καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό του νησιού που απέχει μόλις 7,5 χλμ. από τα Φηρά. Είναι χτισμένος στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία και ενθουσιάζει τον επισκέπτη με τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του και τη μοναδική του αισθητική.

Βλυχάδα, Περίβολος, Κόκκινη παραλία... Όπου κι αν βουτήξετε, θα απολαύσετε μπάνιο σε ιδιαίτερο τοπίο

Για μπάνιο, επιλέγουμε τη Βλυχάδα, για βουτιές με φόντο το σεληνιακό της τοπίο, τον οργανωμένο και κοσμοπολίτικο Περίβολο, αλλά και τη διάσημη Κόκκινη παραλία.

Για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, πιάνουμε θέση στην πανέμορφη Οία, με τα γραφικά της σοκάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, ενώ ανεβαίνουμε επίσης στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Ημεροβίγλι.

Το ολοκαίνουργιο Orabel Suites προσφέρει ειδυλλιακό περιβάλλον για ακόμη πιο ξεχωριστές σεπτεμβριανές διακοπές

Για τη διαμονή μας, κάνουμε check-in στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Orabel Suites, μέλος της Trésor Hotels & Resorts, στον Περίβολο. Το Orabel Suites είναι ένα πανέμορφο Adults only boutique hotel, που προσφέρει πολυτελή φιλοξενία, ιδιωτικότητα και top custom υπηρεσίες, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Εδώ απολαμβάνουμε πλούσιο πρωινό με βιολογικά προϊόντα από τους κήπους, χαλαρώνουμε πλάι στην υπέροχη πισίνα πίνοντας ένα πολύχρωμο cocktail, γευματίζουμε στο ατμοσφαιρικό pool bar, παραδινόμαστε στη χαλάρωση μιας αρωματοθεραπείας στο ιδιωτικό μας jacuzzi και ανακαλύπτουμε με όλες μας τις αισθήσεις την απόλυτη ειδυλλιακή εμπειρία διακοπών στη Σαντορίνη.