7 ιδέες για αποδράσεις εξωτερικού στον χειμερινό ήλιο

prasino-akrotiri-sal-island-cape-verde

Η παραλία Santa Maria στο νησί Sal, στο Πράσινο Ακρωτήρι

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το καλοκαίρι μπορεί να μας αποχαιρέτησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε έναν ολόκληρο χρόνο για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα. Ένα μικρό ταξιδάκι σε έναν από τους ακόλουθους προορισμούς είναι ό,τι πρέπει για να ανανεώσετε το μαύρισμα σας με φυσικό τρόπο.

Πράσινο Ακρωτήρι
Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι μια ηφαιστειογενής νησιωτική χώρα στα δυτικά της Σενεγάλης, με τροπικό και ξηρό κλίμα, όπου η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό όλο τον χρόνο. Η οικονομία της χώρας αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και οι επιλογές σας, όταν φτάσετε εκεί, θα σας «προβληματίσουν» ευχάριστα, με τις εξερευνήσεις στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, όπως το Boa Vista, το Sal, αλλά και το πιο πολιτισμικό Sao Vicente.

Ταξίδι στην Καραϊβική, αλλά και στο χρόνο

Κούβα
Η Κούβα είναι μια χώρα-στολίδι στην Καραϊβική, με πλούσια παράδοση και μια ανερχόμενη τουριστική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Με θερμό κλίμα όλο το χρόνο, αχανείς ειδυλλιακές παραλίες στην βόρεια πλευρά του νησιού και την ρομαντική ισπανική αρχιτεκτονική της Αβάνας, μια χειμερινή απόδραση στην Κούβα θα σας μείνει αξέχαστη. Απόλυτο must το Varadero, με την ομώνυμη παραλία που χρειάζεται... λίγες συστάσεις.

Το ηφαίστειο El Teide στην Τενερίφη

Τενερίφη
Η Τενερίφη είναι μια σταθερή αξία για χειμερινές αποδράσεις στον ήλιο, αφού η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς. Εκτός όμως από τις υπέροχες παραλίες και τα πολλά εξαιρετικά εστιατόρια στην πρωτεύουσά της, Santa Cruz, υπάρχει και η άγρια ομορφιά των ηφαιστείων και μονοπατιών στο ηφαίστειο Teide, συνδυάζοντας τόσο τις διακοπές στη θάλασσα, όσο και στο βουνό. Η Τενερίφη είναι, επίσης, διάσημη και για τα πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά στη θάλασσα, κυρίως στην Costa Adeje και Playa de las Americas.

Υπερσύγχρονο και φουτουριστικό το Ντουμπάι

Ντουμπάι
Η πιο πολυπληθής πόλη των ΗΑΕ, το Ντουμπάι, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός τον χειμώνα, αφού συνδυάζει μια μέση θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς, όταν ακόμη και στην Ελλάδα η θερμοκρασία είναι πεσμένη. Στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι θα βρείτε μερικά από τα πιο πολυτελή και πλουσιοπάροχα ξενοδοχεία, όπως το Burj Al Arab (από τα πιο πολυτελή του κόσμου), αλλά και μοδάτα μπαρ. Το καλοκαίρι δεν τελειώνει λοιπόν, όσο το σηκώνει το πορτοφόλι σας κι αν «αντέχει» και ψώνια, ο ναός του shopping, Mall of the Emirates, σας περιμένει.

Ηλιοβασίλεμα στο Barr Al Jissah, ανατολικά του Μουσκάτ

Μουσκάτ
Εάν σχεδιάζετε την απόδραση σας στον ήλιο και έχετε μια καλλιτεχνική διάθεση, το Μουσκάτ, η πρωτεύουσα, η μεγαλύτερη πόλη και η έδρα της κυβέρνησης του Ομάν, μπορεί να είναι ο ιδανικός σας προορισμός. Ανάμεσα στις βουτιές σας στη θάλασσα και τα χλιδάτα ξενοδοχεία, η πόλη των ΗΑΕ σας παρέχει ένα περίτεχνο μέγαρο μουσικής, καθώς και το μουσείο Ghalya’s Museum of Modern Art, με σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης, ενώ δεν λείπουν και οι όμορφες παραλίες (στο Qurum το Bandar Jissah, στην Marjan Beach για όσους κάνουν snorkeling) για να χαλαρώσετε όταν πέφτει ο ήλιος.

Ο Ατλαντικός βρέχει την Εσαουίρα στη βόρεια Αφρική

Εσαουίρα
Η Εσαουίρα βρίσκεται στην δυτική ακτή του Μαρόκο και έχει γίνει τελευταία ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός τουριστικά. Εκτός από ένα σχετικά ζεστό κλίμα το χειμώνα θα βρείτε χαλάσματα από τον 18ου αιώνα για εξερεύνηση και μια τεράστια παραλία που θα κάνει αίσθηση στους λάτρεις του kite και του windsurf.

Η παραμυθένια ακτογραμμή στις Σεϋχέλλες

Σεϋχέλλες
Οι Σεϋχέλλες είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου οι φήμες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν απογοητεύουν τον επισκέπτη. Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός ως προορισμός για νιόπαντρα ζευγάρια (και για τρέλες, άμα αναπολείτε με νοσταλγία την δεκαετία του 1990), αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να επισκεφτείτε αυτόν το επίγειο παράδεισο του Ινδικού Ωκεανού, με τις απέραντες γαλάζιες παραλίες το χειμώνα, που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από μυθιστόρημα του Arthur Conan Doyle.