5 ταξιδιωτικά tips για όσους (προσπαθούν να) κάνουν οικονομικά ταξίδια

taksidi-xrimata-budget

Υπάρχουν τρόποι να ρίξετε το budget του ταξιδιού σας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα ταξίδια, για τους φανατικούς του είδους, δεν τελειώνουν με τις καλοκαιρινές διακοπές. Για κάθε ταξιδιάρα ψυχή εκεί έξω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 10 tips που θα βοηθήσουν να οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους οικονομικά, αντί να το απορρίψουν από τις επιλογές τους.

Ταξιδέψτε εκτός σεζόν: Το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ. είναι σίγουρα πιο εύκολο να πάρετε άδεια. Τι θα λέγατε, όμως, να γλιτώνατε αρκετά λεφτά σε εισιτήρια και ξενοδοχεία, αν γιορτάζατε τα Χριστούγεννα νωρίτερα φέτος, περίπου 2-3 εβδομάδες πριν; Τότε οι τιμές θα είναι σίγουρα χαμηλότερες και όταν επιστρέψετε θα έχετε τις γιορτές να σας περιμένουν!

Κλείστε εισιτήρια ή τουλάχιστον μήνες πριν ή τελευταία στιγμή

Κλείστε τα εισιτήριά σας ή τελευταία στιγμή ή πολύ νωρίτερα: Οι περισσότεροι κλείνουν τα αεροπορικά και τη διαμονή τους περίπου 1-2 μήνες πριν το ταξίδι τους κι αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν πετυχαίνουν και τις καλύτερες προσφορές, αφού οι αεροπορικές, τα ξενοδοχεία κ.ο.κ. ξέρουν πότε κλείνουμε συνήθως τα εισιτήριά μας και προσαρμόζουν τις τιμές τους αναλόγως. Αν μπορείτε να κλείσετε το επόμενό σας ταξίδι 8 μήνες πριν, κάντε το! Αν όχι, περάστε στην αντίπερα όχθη και κλείστε τα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικές ημέρες πριν το ταξίδι, έτσι ώστε να πετύχετε προσφορές.

Προτιμήστε τα γκρουπ: Όσο κι αν είστε μοναχικοί ταξιδιώτες, τα ταξίδια σε γκρουπ μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τα έξοδά σας, αφού κλείνοντας εισιτήρια ή δωμάτια ανά ομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να πετύχετε προσφορές. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι αντί για δωμάτια και σίγουρα οι τιμές στα εστιατόρια και τις δραστηριότητες που θα κάνετε, θα είναι μειωμένες.

Προσοχή όταν κλείνετε all-inclusive ξενοδοχεία! Μπορεί να πληρώνετε για πράγματα που δεν χρειάζεστε

Μην πληρώνετε για all-inclusive εκτός κι αν περιλαμβάνει πραγματικά τα πάντα: Πολλοί έχουν βρεθεί να κλείνουν ταξίδια all-inclusive, πληρώνοντας τελικά και για παροχές που δεν χρειάστηκαν και δεν αξιοποίησαν, την ώρα που τους έλειπαν άλλες. Σε μια κρουαζιέρα, για παράδειγμα, μπορεί να πληρώνετε για φαγητό σε μπουφέ, γεύματα με πλήθος από πιάτα, απεριόριστα ποτά (συγκεκριμένου είδους), απεριόριστες δραστηριότητες, νυχτερινή διασκέδαση κ.ο.κ. Μπορεί, όμως, ενώ έχετε πληρώσει για απεριόριστη μπίρα, να μην σας αρέσει η μπίρα ή να μην σας ενδιαφέρουν οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει. Δώστε προσοχή πριν αποφασίσετε να πληρώσετε κάτι παρόμοιο.

Κάντε εθελοντισμό: Συνδυάστε ταξίδι με προσφορά και χαλάστε λίγα χρήματα με διάφορα προγράμματα που θα σας χαρίσουν σίγουρα αξέχαστες εμπειρίες, ικανοποίηση και θα δώσουν άλλο χρώμα στο ταξίδι σας, ενώ θα αφήσουν χρήματα στο πορτοφόλι σας. Κάποια ενδεικτικά site που μπορεί να σας ενδιαφέρουν εν προκειμένω είναι το elix, η actionaid, o Aρκτούρος κ.ά