Πώς να γλιτώσετε χρήματα από τη διαμονή στα επόμενα ταξίδια σας

taksidi-diamoni-domatio
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι πάντα ένα θέμα για όσους ταξιδεύουν συχνά και η διαμονή είναι ένα κομμάτι που ξοδεύουμε αρκετά. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ανταλλαγή σπιτιών
Το home swap, όπως είναι γνωστό παγκοσμίως, σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε με κάποιον συμφωνία ανταλλαγής σπιτιών και να φιλοξενηθείτε εσείς στο σπίτι του κι αυτός στο δικό σας, χωρίς κόστος. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς κόστος διαμονής, έχοντας όλες τις ανέσεις ενός σπιτιού. 

Μείνετε σε δωμάτιο αντί για ξενοδοχείο
Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί «έκρηξη» σε site όπως το AirBnB, που επιτρέπουν στους ντόπιους να νοικιάσουν ένα έξτρα δωμάτιο, τη σοφίτα τους, ακόμη και τον... κήπο τους σε ταξιδιώτες με χαμηλότερο κόστος από αυτό του ξενοδοχείου.

Πείτε «ναι» στα hostel
Ακριβοί προορισμοί όπως το Παρίσι και η Νέα Υόρκη δεν χρειάζεται να παραμένουν άπιαστοι γι’ αυτούς που έχουν χαμηλό προϋπολογισμό. Υπάρχουν φθηνά hostel και δωμάτια που πολλές φορές είναι προσεγμένα και δεν μοιάζουν βγαλμένα από ταινία τρόμου. Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε hostel σε όλο τον κόσμο.

Ανταλλάξτε διαμονή με εργασία
Αυτή η περίπτωση ανταποκρίνεται στις νεαρότερες ηλικίες ή σε όσους είναι στόχος ζωής τα ταξίδια. Μπορείτε, λοιπόν, μέσω site όπως το workaway.info ή μέσω γνωστών, να πρσφέρετε κάποιες ώρες εργασία σε ένα hostel, μια αγροικία ή κάτι παρόμοιο με αντάλλαγμα τη διαμονή σας στις εγκαταστάσεις. Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας και θέλετε να ταξιδεύετε συνεχώς στον κόσμο, χωρίς τα έξοδα της διαμονής, είναι μια πολύ καλή λύση.