Οι κρουαζιέρες κερδίζουν τους τουρίστες

krouaziera

Ο μέσος όρος των ταξιδιωτών που προτιμούν τις κρουαζιέρες φαίνεται να πέφτει

ΤΡΙΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Μήπως μια κρουαζιέρα σας φαίνεται σαν το ιδανικό ταξίδι του συνταξιούχου και αισθάνεστε πως δεν είναι για εσάς; Κι όμως, τα δεδομένα της κρουαζιέρας αλλάζουν χρόνο με το χρόνο και το ηλικιακό της όριο... πέφτει.

Οι κρουαζιέρες δείχνουν να μπαίνουν δυναμικά στο τουριστικό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια, με τα δεδομένα να αλλάζουν και να διαφοροποιούνται από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Συγκεκριμένα, έρευνα του World Travel Monitor, από την IPK International, σε συνεργασία με την ITB Berlin, έδειξε ότι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεότερων ανθρώπων που επιλέγουν τις κρουαζιέρες, με το 35% των τουριστών από την Ευρώπη να σημειώνεται μέχρι 45 ετών για το 2015.

Κάτι άλλο που μοιάζει σημαντικό δεδομένο, είναι ότι οι τουρίστες κρουαζιέρας ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, έχοντας, άλλωστε και περισσότερες ευκαιρίες να ξοδέψουν, ξεπερνώντας τα 107 ευρώ τη νύχτα των υπόλοιπων ταξιδιωτών της Ευρώπης, φτάνοντας τα 218 ευρώ.

flickr.com

Η Ισπανία αποτελεί κορυφαίο προορισμό για κρουαζιέρες

Ποιοι προτιμούν τις κρουαζιέρες και πού ταξιδεύουν;
Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Βόρεια Αμερική, κατέχοντας το 59% της αγοράς για το 2015, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται η Ευρώπη, με 32%. Κι όσο για τα μέρη που προτιμούν για τα ταξίδια τους, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί καλύπτουν το 78%, με την Ισπανία και την Ιταλία να είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η Καραϊβική καλύπτει το 16% και είναι ο μόνος προορισμός εκτός Ευρώπης που βρίσκεται στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.