Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να θαυμάσετε τα ανθισμένα λουλούδια

ta-kalutera-meri-ston-kosmo-gia-na-thaumasete-ta-anthismena-louloudia

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ταξιδέψτε σε 10 από τους πιο «ανθισμένους» προορισμούς τους κόσμου και μαγευτείτε από τις εικόνες των πολύχρωμων λουλουδιών.

Η άνοιξη έφτασε επιτέλους και τα ανθισμένα λουλούδια αποτελούν τους «πρωταγωνιστές» ενός εντυπωσιακού σκηνικού της φύσης. Καλλιτεχνικά δημιουργημένοι ανθόκηποι, εκθέσεις λουλουδιών και ανθισμένοι αγροί, αποτελούν πολύχρωμους «καμβάδες» που εντυπωσιάζουν. Ταξιδέψτε σε 10 από τους πιο «ανθισμένους» προορισμούς τους κόσμου και μαγευτείτε από τις εικόνες των πολύχρωμων λουλουδιών.

Washington DC, ΗΠΑ

Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον την άνοιξη, θα είναι τυχεροί, καθώς είναι η περίοδος διοργάνωσης του Εθνικού Φεστιβάλ Cherry Blossom ( www.nationalcherryblossomfestival.org ) που φέτος θα είναι από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 27 Απριλίου. Το 1912, φυτεύτηκαν 3.000 δέντρα -δώρο από το Τόκιο- που στολίζουν με τα εντυπωσιακά τους άνθη την περιοχή Tidal Basin, για ακριβώς έναν αιώνα. Για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της φετινής χρονιάς, η πόλη θα γιορτάσει με μια παρέλαση, πυροτεχνήματα και ένα ιαπωνικό φεστιβάλ δρόμου. Αρκετά πιο μακριά, η Ιαπωνία (όπου «γεννήθηκε» ο εορτασμός των ανθισμένων κερασιών) και η Κορέα είναι φυσικά οι κυρίαρχοι προορισμοί για να δείτε τις ανθισμένες κερασιές.

Ολλανδία

Η Ολλανδία, διάσημη για τα λουλούδια της, ιδιαίτερα τις τουλίπες, ελκύει περισσότερους επισκέπτες την ανοιξιάτικη περίοδο. Φέτος, έχετε έναν παραπάνω λόγο για να την επισκεφτείτε: Τη Floriade ( www.floriade.nl ), την Παγκόσμια Έκθεση Οπωροκηπευτικών, από τις 5 Απριλίου έως τις 7 Οκτωβρίου. Η έκτη διοργάνωση αυτής της δεκαετούς εκδήλωσης, θα αποτελείται από περισσότερα από 100 εκθέματα με έμφαση στον κήπο. Αν πάντως δε μπορείτε να πάτε φέτος και δε θέλετε να περιμένετε άλλη μια δεκαετία, ο τεράστιος ανθισμένος κήπος Keukenhof ( www.keukenhof.nl ) στην πόλη Lisse, είναι επίσης μια τέλεια επιλογή.

Azores, Πορτογαλία

Το υποτροπικό αρχιπέλαγος των Αζορών ( http://bit.ly/Azores_site ), είναι ένας παράδεισος για τα φυτά. Τα νησιά Sao Miguel (το μεγαλύτερο) και Flores, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βλάστηση. Ενώ πολλά τοπικά είδη είναι ενδημικά, άλλα, όπως οι αζαλέες και οι καμέλιες, εισήχθησαν πιο πρόσφατα για αισθητικούς λόγους. Ίσως το πιο εντυπωσιακό λουλούδι είναι η μπλε ορτανσία, που χρησιμοποιείται για να οριοθετήσει τους δρόμους και τα χωράφια. Οι καλύτερες εικόνες είναι στις καλντέρες τωνηφαιστείων. Στην κοινότητα Furnas (στο Sao Miguel), ο εξωτικός Βοτανικός Κήπος Nosta Terra, είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσετε το μικρόκοσμο της χλωρίδας των Αζορών.

Lake Tekapo, Νέα Ζηλανδία

Γνωστή εν μέρει για τη χρησιμότητά της στην παροχή υδροηλεκτρικής ενέργειας, η λίμνη Tekapo ( http://laketekapountouched.co.nz ) στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται σε παρθένα τοπία που εντυπωσιάζουν. Το καλοκαίρι (μέσα Νοεμβρίου, μέχρι Ιανουάριο), τα χαρακτηριστικά λουλούδια Russell lupines σε μοβ, ροζ και μπλε αποχρώσεις, γεμίζουν τους αγρούς, δημιουργώντας ένα τέλειο τοπίο δίπλα στην αστραφτερή λίμνη και τις Νότιες Άλπεις πίσω από αυτό.

Φωτογραφία: http://laketekapountouched.co.nz

Ottawa, Καναδάς

Μπορεί η Ολλανδία να είναι η πιο διάσημη για τις τουλίπες της αλλά ο Καναδάς φιλοξενεί το «μεγαλύτερο φεστιβάλ τουλίπας στον κόσμο», τουλάχιστον σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.tulipfestival.ca .Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα, Ottawa κάθε χρόνο. Ωστόσο, συνέβαλαν σε αυτό και οι Ολλανδοί, καθώς το 1945, η πριγκίπισσα Juliana της Ολλανδίας, πρόσφερε στην Ottawa ως δώρο, 100.000 βολβούς τουλίπας, για να την ευχαριστήσει για τη βοήθεια στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, η γιορτή συμβολίζει την διεθνή φιλία και έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις διοργανώσεις της στην πόλη. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 60η επέτειο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται από τις 4, έως τις 21 Μαίου.

Φωτογραφία:www.tulipfestival.ca

Πάρκο Anza-Borrego Desert, California, ΗΠΑ

Λεβάντα της ερήμου, ανθισμένοι κάκτοι, κίτρινα λουλουδάκια, μαργαρίτες, παπαρούνες και άλλα όμορφα άνθη, στολίζουν το πάρκο Anza-Borrego Desert ( http://parks.ca.gov/?page_id=638 ), το μεγαλύτερο πάρκο στην Καλιφόρνια, δύο ώρες περίπου με το αυτοκίνητο από το Σαν Ντιέγκο. Τα διάφορα είδη λουλουδιών, δημιουργούν ένα πολύχρωμο «χαλί» στο τεράστιο πάρκο, ενώ εκτός από τη χλωρίδα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και πολλά άγρια ζώα, που βρίσκουν καταφύγιο στο πάρκο.

Φωτογραφία:http://parks.ca.gov

Αγγλία

Τα εντυπωσιακά άνθη της οικογένειας του νάρκισσου, είναι αυτά που κλέβουν την… παράσταση, καθώς με τα κίτρινα καμπανάκια τους επισημαίνουν τον ερχομό της άνοιξης και είναι ίσως το πιο δημοφιλές λουλούδι της άνοιξης στην Αγγλία. Θα τα δείτε σε περιποιημένους κήπους, σε μπαλκόνια, ακόμη και στις άκρες του δρόμου, σε όλη τη χώρα, όμως οι περιοχές όπου πραγματικά είναι γεμάτες ( www.daffodilfestivals.com/insidetemp.php?festid=3193 ), είναι οι Cotswolds, Cornwall και Thriplow (κοντά στο Cambridge), όπου και διοργανώνεται ένα ειδικό φεστιβάλ το Μάρτιο ( http://thriplow.org.uk/cms/index.php?page=dwweekend ).

Texas Hill Country

Στην πολιτεία του Τέξας, φύονται πάνω από 5.000 είδη αγριολούλουδα και η περιοχή Τέξας Hill Country στο κέντρο της πολιτείας, αποτελεί το τέλειο έδαφος για μερικά είδη λουλουδιών, όπως το Μπλού-μπόνετ (bluebonnet). Αυτή την άνοιξη, οι ειδικοί προβλέπουν μια εντυπωσιακά πολύχρωμη σεζόν και ειδικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Κέντρο Wildflower. Επισκεφθείτε το Wildseed Farms ( www.wildseedfarms.com ), το μεγαλύτερο πάρκο με αγριολούλουδα της χώρας, ή κάντε τη διαδρομή Wine & Wildflower Trail ( http://texaswinetrail.com/store/product/111 ).

Έκθεση λουλουδιών RHS Chelsea, Λονδίνο, Αγγλία

Η έκθεση RHS Chelsea ( www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/2012 ), παρακολουθείται πάντα από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και αποτελεί την πιο σημαντική από όλες τις εκθέσεις λουλουδιών. Διοργανώνεται στην περιοχή του Νοσοκομείου Chelsea για σχεδόν έναν αιώνα και διαθέτει εντυπωσιακά εκθέματα. Φέτος, στην εκδήλωση έχει προστεθεί η κατηγορία «Fresh Gardens» που προκαλεί τους σχεδιαστές να σκεφτούν πιο ελεύθερα. Διαρκεί από τις 22, έως τις 25 Μαίου και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online ( www.theticketfactory.com/rhs/online ).

Φωτογραφία:www.rhs.org.uk

Provence, Γαλλία

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα λουλούδια της Προβηγκίας που ενέπνευσαν τους Σεζάν και Βαν Γκογκ, καθώς και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όταν ο καιρός ζεσταίνει, κάνουν την εμφάνισή τους και τα πανύψηλα χρυσά ηλιοτρόπια, ενώ σειρές από ποώδη λεβάντα γεμίζουν την ύπαιθρο από τις αρχές Ιουνίου, μέχρι τον Αύγουστο ( www.theluberon.com/activities/lavender-provence ). Μαζέψτε ματσάκια για το βάζο, ή χαθείτε σε ένα αγρόκτημα λεβάντας, ένα αποστακτήριο, ένα μουσείο, ή ένα φεστιβάλ (στα Sault ή Valréas).