Η Νέα Υόρκη «απειλεί» τo Airbnb

airbnb

Νέα Υόρκη vs Airbnb

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η διάσημη πλατφόρμα βραχύχρονης μίσθωσης σπιτιών ανά τον κόσμο, Airbnb, βρίσκεται σε μια μάλλον δύσκολη θέση, αφού αν ψηφιστεί ένας νέος νόμος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η πλατφόρμα θα υποχρεωθεί σε σημαντικές αλλαγές που πιθανότατα θα έχουν επιπτώσεις στο μέλλον της.

Ένας νόμος που πρόκειται να εγκριθεί ή να απορριφθεί από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, προβλέπει πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 7.500 χιλιάδες ευρώ για όποιον ιδιοκτήτη σπιτιού θέτει το διαμέρισμά του προς μίσθωση μέσω του Airbnb για λιγότερες από 30 ημέρες.

Για να προλάβει το «κακό», η Airbnb υπόσχεται να διασφαλίσει μέσω μητρώου καταγραφής των ιδιοκτητών ότι ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να νοικιάζει μόνο ένα ακίνητο, ενώ ταυτόχρονα θέτει το θέμα δημιουργίας γραμμής παραπόνων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γείτονες των διαμερισμάτων που ενοικιάζονται και να επιβάλλονται ποινές σε όσους ιδιοκτήτες παραβαίνουν το νόμο.

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου πρόκειται να ψηφιστεί (ή όχι) ο νόμος που θα φέρει δυσκολίες στην πλατφόρμα βραχύχρονης μίσθωσης, Airbnb

Αν και τα παραπάνω τίθενται από την Airbnb με στόχο να ελαφρύνουν την κατάσταση και να μην ψηφιστεί ο νόμος, δεν δείχνουν να μεταβάλλουν τις απόψεις τον αρμοδίων, οι οποίοι ετοιμάζονται για ψήφιση του νόμου εντός των επόμενων ημερών.

Οι προσπάθειες, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού η Ένωση Travel Technology Association στην οποία ανήκει η Airbnb έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο στήριξης της πλατφόρμας και κάθε παρόμοιάς της, αλλά και στο πλαίσιο διαφύλαξης των θεμελιωδών του διαδικτύου.

Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί και ποιο τελικά θα είναι το μέλλον μιας πλατφόρμας που τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια δυναμική κι έχει δώσει οικονομικές λύσεις διαμονής σε όλο τον κόσμο.