Χειμερινή απόδραση στο Καστόρι Λακωνίας

Κατευθυνθείτε στο νομό Λακωνίας και ανακαλύψτε το όμορφο, ορεινό Καστόρι, σε μια οργανωμένη εκδρομή που θα σας αναζωογονήσει, με πεζοπορία μέσα στη φύση.

Σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, το Καστόρι είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό στο νομό Λακωνίας, το οποίο εκτείνεται στην ανατολική πλευρά των βόρειου Ταϋγέτου. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Πελλάνας, μια περιοχή με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον μιας και εκεί έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά ευρήματα των πρωτοελλαδικών, των μυκηναϊκών και των ελληνιστικών χρόνων. Σήμερα το Καστόρι ανήκει στο Δήμο Σπάρτης και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πελοποννήσου, μέσα στο πράσινο.

Στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί από την Escape Plans στις 11 Δεκεμβρίου, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε το Καστόρι, να συνεχίσετε μέχρι το γειτονικό χωριό Γεωργίτσι, που έχει το προσωνύμιο «μπαλκόνι του Ταϋγέτου» και βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μ. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μέσα από το φαράγγι των Μύλων και με τελικό προορισμό το Καστόρι. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή κατά την οποία θα συναντήσετε έλατα, καστανιές και πλατάνια, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα νερού της περιοχής.

Ξεκινώντας από το Γεωργίτσι, θα προσεγγίσετε αρχικά την είσοδο του φαραγγιού από δασικό δρόμο και μπόλικη φύση που στην αρχή είναι ήπια και μετά γίνεται πιο άγρια. Από εκεί, θα ακολουθηθεί μονοπάτι μέχρι να συναντήσετε τον παλιό νερόμυλο και να φτάσετε στην κοίτη του ποταμού. Στη συνέχεια, θα κατεβείτε από ξύλινη σκάλα κατασκευασμένη από κορμούς δέντρων και αφού διασχίσετε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού, θα φτάσετε στο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς.

Συνεχίζοντας, θα προσεγγίσετε τον καταρράκτη και θα κινηθείτε σε μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Κάστορα, το οποίο θα μας οδηγήσει στην γέφυρα του Καστορείου κι από εκεί στο Μαρμαρογέφυρο, ένα πέτρινο μονότοξο γεφύρι. Ολόκληρη σχεδόν η διαδρομή γίνεται δίπλα στο ποτάμι, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα συναντήσετε ερείπια από παλιούς Μύλους και άλλες ξύλινες κατασκευές που διευκολύνουν τη διέλευση του φαραγγιού κάνοντας την πεζοπορία σε πολλά σημεία της ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Αφού φτάσετε στο Καστόρι θα έχετε χρόνο για φαγητό/καφέ, αλλά και βόλτα στο χωριό, προτού πάρετε και πάλι το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Η απόσταση της πεζοπορίας είναι 6,5 χιλιόμετρα και η διάρκεια 3,5 ώρες μαζί με τις στάσεις και ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας. Πρόκειται για εύκολη πεζοπορική διαδρομή, κατάλληλη και για αρχάριους.

Info
Escape Plans
Καστόρι Λακωνίας, Φαράγγι των Μύλων στις 11/12
Κόστος: 30 ευρώ
Δήλωση συμμετοχής: 6932315005, info@escapeplans.gr με απαραίτητη δήλωση ονοματεπώνυμου, κινητού τηλεφώνου, ημ. γέννησης και σημείου επιβίβασης ή στα γραφεία της Escape Plans, Κυριαζή 6-8, Κηφισιά.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ