Επτά ανεπανάληπτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί από τη Σαντορίνη μέχρι το Νησί του Πάσχα

santorini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι διακοπές δεν είναι το ίδιο. Κάποιες φορές μπορεί να έχετε τη διάθεση για κάπου γνώριμα, ενώ άλλες φορές μπορεί να έχετε περισσότερο την αίσθηση της περιπέτειας και της εξερεύνησης. Εάν λοιπόν είστε στην δεύτερη κατηγορία, σας παρουσιάζουμε επτά ανεπανάληπτους ταξιδιωτικούς προορισμούς, άλλους πιο κοντινούς και πραγματοποιήσιμους κι άλλους που πρέπει να τους βάλετε… στόχο ζωής.

Σαντορίνη
Η ελληνική συμμετοχή σε αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Σαντορίνη. Τα ασβεστωμένα σπίτια, οι βουκαμβίλιες και οι μπλε τρούλοι στα εκκλησάκια αντιπαραβάλλονται με το αρχαίο ηφαίστειο και ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Η γοητεία της Σαντορίνης βρίσκεται στην τεράστια ποικιλία, από τα εκλεκτά κρασιά και παραλίες με μαύρη άμμο, τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως τον οικισμό στο Ακρωτήρι. Για μια αξέχαστη ρομαντική εμπειρία επιλέξτε ένα από τα ξενοδοχεία με δωμάτια σε σπηλιές.

Μαρακές
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Κόκκινη Πόλη έχει καταστεί στυλιστική πρωτεύουσα του Μαρόκου, με ολοένα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα. Συνδυάστε τη διαμονή σας σε ένα από τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία με λίγες νύχτες σε ένα πιο παραδοσιακό μαροκινό ριάντ με εσωτερικό κήπο. Μετά μπορείτε να χαθείτε στους γραφικούς δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και να ανακαλύψετε μαγαζιά με χειροποίητα κοσμήματα και ρούχα και να απολαύσετε τσάι σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης.

Νήσοι Γκαλαπάγκος
Τα Νησιά Γκαλαπάγκος, 600 μίλια έξω στον Ειρηνικό, συνεχίζουν να δελεάζουν ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Εδώ θα μπορείτε να ακολουθήστε τα βήματα του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος εξερεύνησε την περιοχή το 1835. Πού αλλού άλλωστε θα δείτε θαλάσσα ιγκουάνα να βουτάνε για φύκια και πιγκουίνους και να παίζουν στην παραλία; Για μια ανεπανάληπτα εμπειρία (στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας, βεβαίως βεβαίως) που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη, μπορείτε να κάνετε βουτιές με ήμερους (χορτοφάγους) καρχαρίες.

Προβηγκία
Αυτή η περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας είναι γεμάτη ήσυχα ψαροχώρια, ρωμαϊκά ερείπια και τόσα πολλά γραφικά τοπία που θα σας είναι δύσκολο να εστιάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή. Εδώ θα βρείτε και ορισμένα από τα καλύτερα καταστήματα με αντίκες της χώρας, καθώς και μια πληθώρα εστιατορίων, τόσο της υψηλής κουζίνα και βραβευμένα με αστέρι Michelin, όσο και πιο «ταπεινά» παραδοσιακά μαγαζιά. Μπορείτε πάντοτε να κάνετε και ένα αυτοσχέδιο πικ-νικ ψωνίζοντας από την τοπική αγορά.

Πέτρα
Η «χαμένη πόλη» της Ιορδανίας, ανάμεσα στην Ερυθρά και τη Νεκρά Θάλασσα, κατοικείται για χιλιάδες χρόνια, αλλά στις μέρες μας είναι πιο γνωστή για την εμφάνιση της στον... Ιντιάνα Τζόουνς και την Τελευταία Σταυροφορία το 1989. Έκτοτε ο τουρισμός «εξερράγη», από μόλις μερικές χιλιάδες επισκέπτες ετησίως σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο στις μέρες μας. Η τεράστια έρημος είναι γεμάτη με εκθαμβωτικά μνημεία όπου η αρχαία ανατολική παράδοση αναμιγνύεται με την ελληνιστική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου ενός αμφιθεάτρου ρωμαϊκού τύπου, όπως και κατοικίες σε σπηλιά, το Μοναστήρι που αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο της Πέτρας κ.ο.κ. Για μια πιο αυθεντική εμπειρία προσλάβετε ένα οδηγό με άλογο ή γαϊδούρι για να ξεναγηθείτε στην αρχαία πόλη. Καλό όμως είναι να αρχίσετε από νωρίς, για να αποφύγετε τη ζέστη τις μεσημεριανές ώρες και τα πλήθη.

Μπαλί
Το Μπαλί είναι ένα από τα 17.500 νησιά στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας το οποίο ξεχωρίζει για την τεράστια βιοποικιλότητα του, τον ζωντανό πολιτισμό του και τα θεαματική τουριστικά θέρετρα. Το νησί άρχισε να γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθιση την δεκαετία του 1980 και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Οι βίλες με τους πέτρινους τοίχους και τις ψάθινες οροφές, μαζί με τα βοτσαλωτά μονοπάτια, τις πανέμορφες λιμνούλες, καταρράκτες και εντυπωσιακούς ανθόκηπους συνθέτουν ένα αξέχαστο τοπίο που δεν θα θέλετε να φύγετε.

Νησί του Πάσχα
Ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία στον πλανήτη όπου κατοικούν άνθρωποι, το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στα νότια της Χιλής. Λόγω του υπερπληθυσμού, της έλλειψης επαρκών φυσικών πόρων (και αργότερα τον ερχομό των Ευρωπαίων), το νησί σχεδόν εγκαταλείφθηκε. Ξεχωρίζει για τα τεράστια μισοθαμένα αγάλματα moai του πολιτισμού των αρχαίων λαών τη Πολυνησίας που περιστοιχίζουν το ανενεργό ηφαίστειο. Πρόκειται για έναν από τους πιο εξωτικούς, αλλά παράλληλα και αινιγματικούς προορισμούς με πολλά μυστικά να ανακαλύψετε.