Fun facts για τα Χριστούγεννα από όλο τον κόσμο

agios-basilis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πώς γιορτάζεται η πιο δημοφιλής γιορτή του χρόνου σε διάφορα μέρη του πλανήτη, πόσα χρήματα ξοδεύουν σε διάφορες χώρες για δώρα και πόσα σπίτια επισκέπτεται ο... Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα;

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Οι Γερμανοί έφτιαξαν τα πρώτα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα με βαμμένα φτερά χήνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2010, στις Η.Π.Α. ο μέσος όρος χρημάτων για τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι 520 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 474 ευρώ, στη Γερμανία 270 ευρώ, στην Ιταλία 325 ευρώ, στη Γαλλία 366 ευρώ, στην Ισπανία 383 ευρώ και στην Ολλανδία 206 ευρώ.

Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο που κόπηκε ποτέ ήταν ύψους 67 μέτρων και βρισκόταν τη δεκαετία του ’50 στο Εμπορικό Κέντρο Northgate στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον.

Τα βαμμένα φτερά χήνας ήταν κάποτε η πρώτη ύλη για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των Γερμανών

Στη Βολιβία γιορτάζουν τη Misa del Gallo ή αλλιώς τη «Λειτουργία του κόκορα» την παραμονή των Χριστουγέννων. Κάποιοι φέρνουν κόκορες στη νυχτερινή λειτουργία που συμβολίζουν την πεποίθηση ότι ο κόκορας ήταν το πρώτο ζώο που ανακοίνωσε τη Γέννηση του Ιησού.

Ο μέσος όρος των σπιτιών που επισκέπτεται ο Άγιος Βασίλης κάθε δευτερόλεπτο για να δώσει τα δώρα του είναι 832.

Η πιο πολύτιμη χριστουγεννιάτικη κάρτα πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes, Wiltshire του Ηνωμένου Βασιλείου το 2001 για 20 χιλιάδες λίρες. Η κάρτα αυτή είχε ζωγραφιστεί με το χέρι από τον illustrator John Calcott Horsley και είχε αρχικά σταλεί από τον εφευρέτη Sir Henry Cole στη γιαγιά του το 1843!