Η Κίνα φτιάχνει το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού

titanikos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι εργασίες στην Κίνα μόλις ξεκίνησαν και στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρους μεγέθους αντίγραφου του Τιτανικού, το οποίο όμως… δεν θα βουλιάξει.

Ο Τιτανικός, το πλοίο που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές το ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από βιβλία, ταινίες κ.ο.κ.

Τώρα ετοιμάζεται να το προκαλέσει άλλη μια φορά, αφού στην Κίνα έχουν ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουν έναν νέο Τιτανικό, τον Τιτανικό ΙΙ, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα. Σύμφωνα, μάλιστα με το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το πλοίο θα αναπαράγει διάφορα χαρακτηριστικά του αυθεντικού, όπως την αίθουσα χορού, το θέατρο, την πισίνα και τα δωμάτια.

www.wikipedia.org

Ο αυθεντικός Τιτανικός

Το συνολικό κόστος αυτής της κατασκευής αναμένεται να φτάσει το 1 δις γουάν, δηλαδή περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ως μέρος της τουριστικής ανάπτυξης στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Μόλις ολοκληρωθεί, ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι μόνιμα δεμένος στον ποταμό Qijiang.

Πρέπει να πούμε, βέβαια, ότι ο εν λόγω Τιτανικός δεν αποτελεί την πρώτη απόπειρα αναπαραγωγής του αυθεντικού, αφού ο Αυστραλός μεγιστάνας, Clive Palmer, είχε βάλει επίσης στόχο να λανσάρει ένα αντίγραφο φέτος, αλλά το πρότζεκτ έμεινε πίσω και θα καθυστερήσει τουλάχιστον 2 χρόνια, καθώς η εταιρία που το ανέλαβε, σταμάτησε τις εργασίες.