Τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια πτήσης;

tilefono-aeroplano

Μαζί με την κλίση του μπροστινού καθίσματος στα πόδια σας, το κλάμα του μωρού και τον ενοχλητικό διπλανό σας, ίσως προστεθεί και η ενόχληση αυτού που μιλάει στο κινητό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα αεροπορικά ταξίδια σήμερα προκαλούν διάφορες ενοχλήσεις στον ταξιδιώτη, αλλά τουλάχιστον αποτελούν το μοναδικό μέρος στον κόσμο που μπορούμε να γλιτώσουμε από τα τηλεφωνήματα. Ή μήπως όχι;

To U.S. Department of Transportation συστήνει στις αεροπορικές εταιρίες να ενημερώνουν εκ των προτέρων τους πελάτες τους για το αν θα τους επιτρέπουν να κάνουν φωνητικές κλήσεις στο ταξίδι από τα κινητά τους.

Ξέρουμε ότι πολλοί θα σκεφτείτε πως μαζί με τα μωρά που κλαίνε, με αυτούς που χτυπούν το κάθισμα, που ροχαλίζουν, που τους παίρνει ο ύπνος στον… ώμο σας, έρχεται να προστεθεί κι άλλη μια ενόχληση στο ταξίδι. Μη βιαστείτε, όμως, να απογοητευτείτε.

Οι κλήσεις αυτές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όχι με το σήμα του κινητού, αλλά με τη χρήση Wi-Fi, αν οι εταιρίες το επέτρεπαν, πράγμα αμφίβολο.

Αυτή η σύσταση, λοιπόν, έγινε μόνο και μόνο για να προστατευτούν οι επιβάτες, σε περίπτωση που οι εταιρίες αλλάξουν γνώμη και επιτρέπουν τις φωνητικές κλήσεις μέσω Wi-Fi. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνουν τους επιβάτες εκ των προτέρων.

Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρωθούν σχόλια πάνω στην πρόταση, έτσι ώστε να αποφασιστεί αν αρκεί η ειδοποίηση ή αν πρέπει απλώς να απαγορευτούν καθολικά οι κλήσεις στα αεροπλάνα.