Άμπου Ντάμπι: εμπειρίες και αξιοθέατα στην πόλη της πολυτέλειας

ampou-ntampi

Ο παραλιακός δρόμος του Άμπου Ντάμπι

ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από σαφάρι με γεράκια στην έρημο μέχρι αγώνες σε πίστα Ferrari, οι εμπειρίες και τα μέρη στο Άμπου Νταμπι δεν τελειώνουν.

Το Άμπου Ντάμπι είναι μια σύγχρονη πόλη με μια πλούσια ιστορία και έντονο το στοιχείο των Βεδουίνων. Εδώ θα δείτε πλάι-πλάι αγορές για καμήλες, πίστες για Formula 1 και αραβικά παλάτια.

Ως σύγχρονη πόλη, το Άμπου Ντάμπι έχει πολλά μοντέρνα κτήρια, όπως το Hyatt Capital Gate, όπου στεγάζεται το εθνικό εκθεσιακό κέντρο της πόλης (ADNEC) και το οποίο κατέχει το ρεκόρ Guinness για το κτήριο με την μεγαλύτερη κλίση (18 μοίρες). Η Corniche, Ο παραλιακός δρόμος της πόλης, συνδυάζει πεντάστερα ξενοδοχεία, μπαρ και αμμώδεις παραλίες. Στο κεντρικό souk (αραβική αγορά) της πόλης θα βρείτε τα πάντα, από χειροποίητα σουβενίρ και φαγητό μέχρι υψηλή μόδα και υφάσματα. Εκτός από σύγχρονα καταστήματα θα βρείτε πολλά μπαρ και εστιατόρια για την απαραίτητα στάση.

Sheikh Zayed Grand Mosque, ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στον κόσμο

Sheikh Zayed Grand Mosque – Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στον κόσμο, το Sheikh Zayed Grand Mosque μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 40.000 προσκυνητές. Το επιβλητικό τέμενος έχει πάνω από 1.000 στήλες και 82 θόλους. Ένα πολυέλαιος από χρυσό 24 καρατίων κρέμεται στην κεντρική αίθουσα προσευχής, ενώ οι διάδρομοι περιστοιχίζονται από καθρέπτες που κάνουν τις χρυσές λεπτομέρειες πιο έντονες.

Νησί Saadiyat – Το Άμπου Ντάμπι συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νησιά στον Περσικό Κόλπο. Ένα από αυτά, το Saadiyat, είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ με λευκές παραλίες, τεράστιους φυσικούς αμμόλοφους και φοίνικες. Το Saadiyat Beach Golf Club, με μια πίστα γκολ 18 οπών, προσφέρεται και για διαμονή στο ξενοδοχείο. Αν δεν σας συγκινεί τόσο το γκολφ, μπορείτε να θαυμάσετε τα δελφίνια, τις χελώνες και τις γαζέλες που περιφέρονται στο νησί.

Το Abu Dhabi Louvre υπό κατασκευή

Στο νησί στεγάζεται και το Abu Dhabi Louvre, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2017. Η τεράστια πινακοθήκη είναι μια σύμπραξη των ΗΑΕ και της Γαλλίας και θα στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή τέχνης στην ευρύτερη περιοχή, με 23 μόνιμες εκθέσεις. Το κτήριο εκτείνεται πάνω από το νερό, είναι σχέδιο του Γάλλου Jean Nouvel και ξεχωρίζει για τον τεράστιο λευκό θόλο του και την παραδοσιακή αραβική αρχιτεκτονική του.

Νησί Yas – Εάν αναζητάτε μια πιο δυνατή εμπειρία και είστε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπάρχει το νησί Yas, όπου γίνεται κάθε χρόνο το αγώνας της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι. Η πίστα Yas Marina Circuit εγκαινιάστηκε το 2009 και είναι η μοναδική στον κόσμο με καλύμματα για ίσκιο πάνω από τις εξέδρες. Μετά τους αγώνες συνήθως ακολουθεί πάρτι με laser show στα πολυτελή μπαρ και κότερα στην μαρίνα του νησιού. Στο νησί υπάρχει ένα θεματικό πάρκο Ferrari World, όπου εκτός από τα τρενάκια και εξομοιωτές μπορείτε να οδηγήσετε ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητο στον κόσμο, καθώς και μια σειρά από πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως το Yas Viceroy Abu Dhabi με θέα την πίστα.

Qasr al Sarab, πολυτέλεια στην έρημο

Στην έρημο – Στο Άμπου Ντάμπι η έρημος είναι σε κοντινή απόσταση από την πόλη και προσφέρεται για σαφάρι ή βόλτα με καμήλες. Η ιερακοθηρία, δηλαδή το κυνήγι με την βοήθεια γερακιών έχει μακρά παράδοση στους Βεδουίνους νομάδες. Στην έρημο θα βρείτε όμως και αρκετά τουριστικά θέρετρα με αξεπέραστη θέα τους ουρανοξύστες της πόλης στο βάθος, τους αμμόλοφους και τις παραλίες. Στο Qasr al Sarab μπορεί κάποιος να απολαύσει το δείπνο του μπροστά από μια φωτιά στη μέση της ερήμου και συντροφιά τα αστέρια.

Al Ain – Περίπου μια ώρα μακριά από το Άμπου Ντάμπι βρίσκεται η Al Ain, γνωστή και ως «κηπούπολη της ερήμου». Η πόλη αυτή, η οποία κατοικείται εδώ και περίπου 4.000 χρόνια, αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και ξεχωρίζει για τις φυσικές πηγές, τις οάσεις και τα ορεινά τοπία της. Αφού ξεκουραστείτε για λίγο στον ίσκιο μιας όασης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Al Ain, το οποίο είναι γεμάτο χουρμαδιές, συντριβάνια και σκιερά μονοπάτια.

Το φρούριο Al Jahili

Στην πόλη θα βρείτε το φρούριο Al Jahili, το οποίο χτίστηκε το 1891 για την προστασία της πόλης και της πολύτιμες φυτείες με χουρμαδιές. Στην Αλ Άιν υπάρχει και μια από τις τελευταίες μεγάλες αγορές καμήλας στον κόσμο κάθε χρόνο, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ καμήλας, με αγώνες, δημοπρασίες και διαγωνισμό ομορφιάς.