Οι πιο βροχερές ευρωπαϊκές πόλεις που δεν πρέπει να επισκεφτείτε χωρίς ομπρέλα

mantsester-broxi

Το βροχερό Μάντσεστερ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από ζούγκλες… τσιμέντου, μέχρι εξωτικές περιοχές, οι παρακάτω πόλεις ξέρουν τι θα πει βροχή, αφού τις περισσότερες μέρες του χρόνου είναι... βρεγμένες. Βγάλτε τα αδιάβροχα, τις γαλότσες και τις ομπρέλες σας και πάμε να τις δούμε.

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
Αν και μπορεί να μην σημειώνει τόσες βροχές όσο άλλες αγγλικές πόλεις σε όρους ποσότητας, το Μάντσεστερ παρουσιάζει 140 με 150 βροχερές ημέρες το χρόνο. Αν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε, φροντίστε να μην ξεχάσετε το αδιάβροχό σας!

Κολωνία, Γερμανία
Πρόκειται για μια από τις πιο ζεστές πόλεις της Γερμανίας, αυτό, όμως, δεν την εμποδίζει να παρουσιάζει αρκετή βροχή. Με περισσότερες από 150 βροχερές ημέρες το χρόνο, η Κολωνία θα μπορούσε να είναι η πόλη που θα κάνατε… καλή εξάσκηση στο “Signing in the rain” του Gene Kelly. Η εγγύτητα της πόλης στο ποταμό Ρήνο, μάλιστα, τη θέτει σε μεγάλο κίνδυνο πλημμύρας.

Η βρεγμένη Buchanan street στη Γλασκώβη

Γλασκώβη, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο καιρός στη Γλασκώβη είναι απρόβλεπτος, αλλά στο ένα πράγμα που μπορείτε να βασιστείτε είναι η βροχή. Κάθε χρόνο υπολογίζονται περίπου 170 βροχερές ημέρες και όλα δείχνουν ότι η σκωτσέζικη αυτή πόλη παρουσιάζει τις περισσότερες βροχερές ημέρες από κάθε άλλη πόλη στη Μεγάλη Βρετανία.

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Λόγω της Βόρειας Θάλασσας, το Άμστερνταμ διατηρεί ένα γενικότερο ψυχρό κλίμα. Κατά μέσο όρο, η πόλη βλέπει μόλις 750mm βροχής το χρόνο, αλλά η πιθανότητα βροχής παραμένει ανεξαρτήτως εποχής και συνήθως ξεσπά χωρίς… προειδοποίηση.

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με κλίμα παρόμοιο με αυτό του Λονδίνου και του Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες είναι η πόλη που αν την επισκεφτείτε, θα ζήσετε σίγουρα συννεφιασμένο ουρανό και ελαφριά βροχή με ομίχλη. Όπου κι αν βρίσκεστε, φροντίστε να έχετε μια ομπρέλα μαζί σας, ακόμη κι αν το δελτίο καιρό είναι καθησυχαστικό.

Η κεντρική πλατεία στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, μια βροχερή μέρα

Μπέργκεν, Νορβηγία
Η δεύτερη πόλη της Νορβηγίας μετά την πρωτεύουσά της, το Όσλο, φτάνει περίπου τα 2300mm βροχής κάθε χρόνο, αποτελώντας μια από τις πιο βροχερές σκανδιναβικές πόλεις. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια από τις πιο ζεστές, λόγω της εγγύτητάς της στο ρεύμα του κόλπου και των βουνών που την περιτριγυρίζουν στα βόρεια.

Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, είναι γνωστή για τα ιδιαιτέρως ζεστά καλοκαίρια της, αλλά ο χειμώνας σε αυτή τη μεσογειακή πόλη παρουσιάζει έντονη βροχόπτωση και καθιζήσεις. Ο μέσος όρος βροχής φτάνει τα 1650mm μόνο την εποχή των βροχοπτώσεων και σίγουρα δεν είναι μια πόλη που θέλετε να σας πετύχει η βροχή ενώ είστε έξω, ειδικά κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Αδιάβροχο και ομπρέλα: απαραίτητα ταξιδιωτικά αξεσουάρ

Κέρκγουολ, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
Το Κέρκγουολ βρίσκεται βρίσκεται βόρεια της Σκωτίας, στα νησιά Oarkney, όπου και είναι η πρωτεύουσα και η πιο πολυπληθής πόλη. Εκεί, τα καλοκαίρια είναι κρύα, οι χειμώνες πιο ήπιοι και η βροχή… μπόλικη, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Κοπεγχάγη, Δανία
Η πρωτεύουσα της Δανίας σημειώνει περίπου 180 ημέρες βροχής το χρόνο, παρουσιάζοντας ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια του έτους. Οι τουρίστες που ευελπιστούν να αποφύγουν τις βροχές, πρέπει να επισκεφτούν την πόλη κατά το Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά και πάλι το αδιάβροχο και η ομπρέλα δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα.