Χονγκ Κονγκ: 10+1 λόγοι για να το επισκεφτείτε το 2017

xongk-kongk

Φέτος είναι η επέτειος των 20 χρόνων που το Χονγκ Κονγκ πέρασε από την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κίνα

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μοιάζει μακρινό και άπιαστο όνειρο, αλλά ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ έχει πολλά να προσφέρει σε συμβατικούς και μη συμβατικούς ταξιδιώτες. Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι ως εκεί, προκειμένου να αρχίσουμε την αποταμίευση.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα υποτροπικό αρχιπέλαγος που αποτελείται από 236 νησιά και βραχονησίδες, σημαντικός λιμένας της Κίνας, στα νοτιοανατολικά της, με θερμό και υγρό κλίμα, που συχνά δοκιμάζεται από καταστροφικούς τυφώνες. Παρά την τρομαχτική αυτή πτυχή του, διαθέτει πολλά μέρη και αξιοθέατα για τους τουρίστες, προσφέροντας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

Το 2017 σηματοδοτεί τα 20 χρόνια που το Χονγκ Κονγκ πέρασε από την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κίνα, ενώ θα παρέμενε αυτόνομο ως ειδική διοικητική περιοχή. Ας τριγυρίσουμε σε 11 πανέμορφα μέρη του, για να το γνωρίσουμε καλύτερα.

«Η πλάτη του Δράκου»
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μονοπάτι πεζοπορίας που θυμίζει τη σπονδυλική στήλη δράκου από ψηλά και βρίσκεται στο Shek O Country Park. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα μονοπάτια του Χονγκ Κονγκ.

Sky 100
Πρόκειται για ένα παρατηρητήριο 360 μοιρών στον 100ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ στο κέντρο Διεθνούς Εμπορίου, με θέα που συγκλονίζει.

Ο Μεγάλος Βούδας
Με εντυπωσιακά βουνά τριγύρω, το μεγαλόπρεπο χάλκινο άγαλμα του Βούδα Σακυαμούνι φτάνει τα 34 μέτρα, βρίσκεται στο νησί Lantau και για να το δει κάποιος πρέπει να ανέβει 268 σκαλιά.

Tai Lam Country Park
Αυτό το εκτενές πάρκο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του Χονγκ Κονγκ, μετά το Lantau South Country Park. Δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει αποθηκευτική ικανότητα 20 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Wan Chai
Η γειτονιά του Wan Chai, κοντά στο επιχειρησιακό κέντρο της πόλης είναι το μέρος όπου θα βρείτε γραμμές τραμ, μια πολύ ζωντανή βραδινή σκηνή με bar, υπαίθριες αγορές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το ιστορικό κτίριο της Μπλε Πολυκατοικίας και το Pawn, εστιατόριο και bar που στεγάζεται σε κτίριο του 1888, που κάποτε ήταν το διάσημο ενεχυροδανειστήριο Woo Cheong.

Dai pai dong
Τα dai pai dong είναι ένα είδος μέρους για φαγητό έξω, τα οποία όσο περνούν τα χρόνια εκλείπουν. Σήμερα υπάρχουν λιγότερες από 30 άδειες για dai pai dong, αποτελούν όμως αυθεντική εμπειρία φαγητού. Θυμίζουν καντίνα, με πτυσσόμενα τραπέζια και πλαστικά σκαμπό, όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν καντονέζικο φαγητό.

commons.wikimedia.org / james singlador
Φάρος Cape D’Aguilar
Χτίστηκε το 1875 και αποτελεί προπολεμικό μνημείο κι έναν από τους παλαιότερους και εναπομείναντες φάρους του Χονγκ Κονγκ. Βρίσκεται στη χερσόνησο Shek O, στα νοτιοανατολικά.

Asia Society
Ενοποιημένα στις πράσινες, φυσικές πλαγιές της Admiralty (η ανατολική επέκταση του επιχειρησιακού κέντρου), τα κτίρια που συνθέτουν το Asia Society χρησιμοποιήθηκαν από τον βρετανικό στρατό κατά τον 19ο αιώνα. Σήμερα, αποτελούν πολιτιστικό κέντρο που αξίζει να δει κάποιος από κοντά.

Χωριό Shek O
Το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Shek O βρίσκεται ανατολικά του Κόλπου του Μεγάλου Κύματος, που αποτελεί διαμάντι του σερφ για όσους ασχολούνται με το άθλημα και είναι ένα ιδιαίτερο μέρος που κερδίζει τους τουρίστες.

Γέφυρα Tsing Ma
Η γέφυρα που συνδέει τα νησιά Tsing Yi και Ma Wan, απ’ όπου πήρε και το όνομά της, εκτείνεται σε 1377 μέτρα και αποτέλεσε τη 2η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου σε μήκος, όταν άνοιξε το 1997. Σήμερα βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας και χαρακτηρίζεται από 6 λωρίδες για τα αυτοκίνητα.

Λιμάνι Victoria
Ένα πολυφωτογραφημένο λιμάνι, που όσο κι αν το έχεις δει σε φωτογραφίες δεν το χορταίνεις, ειδικά την ώρα που δύει ο ήλιος.