Η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για την LGBT κοινότητα

lgbt-tourismos
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Ίος είναι μερικά μόνο από τα μέρη της Ελλάδας που αποτελούν τάση στον τουρισμό, όσον αφορά τους γκέι ταξιδιώτες.

Έπειτα από συνεργασία του ταξιδιωτικού Destsetters με το gay website της Βρετανίας, Gay Star News, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για την LGBT κοινότητα, αποδεικνύοντας ότι μάλλον οδεύουμε προς μια πιο απελευθερωμένη από στερεότυπα κοινωνία.

Στους κορυφαίους προορισμούς βρίσκεται η Κρήτη, η οποία διαθέτει αρκετές παραλίες που αποτελούν προορισμό των γκέι τουριστών, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να παραμένουν ψηλά στη λίστα προτιμήσεων (η Μύκονος, μάλιστα, διατηρεί τον τίτλο του top γκέι προορισμού στην Ελλάδα). Πέραν των δημοφιλών αυτών νησιών, μπαίνουν και άλλα μικρότερα στο «παιχνίδι» όπως η Αλόννησος και η Κάρπαθος, προφανώς για την κατηγορία των ταξιδιωτών που δεν αναζητούν τόσο τη διασκέδαση και την κοσμικότητα, αλλά την ηρεμία στις διακοπές τους.

Ακόμη, τα πολυτελή resort της Πελοποννήσου, όπως το Costa Navarino, προσελκύουν επίσης γκέι τουρισμό, ενώ η τάση παρουσιάζεται και στα βόρεια της χώρας, στις παραλίες της Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε νησιά όπως η Ρόδος, η Ίος και η Ζάκυνθος. Η Αθήνα, φυσικά, ως πρωτεύουσα της χώρας, δεν λείπει από κανένα ταξιδιωτικό πλάνο προς την Ελλάδα, είτε αυτό αφορά γκέι, είτε στρέιτ ταξιδιώτες.