Τι αναμένουμε από τον τουρισμό τη φετινή χρονιά;

balitses-aerodromio

Η τρομοκρατία δεν μειώνει τις τουριστικές ροές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε αεροδρόμια, αεροπλάνα και διάφορες πόλεις και τουριστικά σημεία σίγουρα έχουν απασχολήσει και αποθαρρύνει κάποιους από την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού. Παρ’ όλ’ αυτά οι προβλέψεις για τις φετινές τάσεις εκφράζουν αισιοδοξία για αύξηση των τουριστικών ροών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όσο κι αν ο φόβος της τρομοκρατίας υπάρχει διάχυτος, οι ταξιδιώτες φαίνεται να μην τον αφήνουν να τους αποτρέψει από εμπειρίες ζωής. Ή τουλάχιστον αυτό φανερώνουν οι τουριστικές ροές που σημειώνουν αύξηση και θα συνεχίζουν να αυξάνονται μέσα στο 2017 κατά 4-5%, με τους Ασιάτες και τους Αμερικανούς να βρίσκονται στην κορυφή, σύμφωνα με την IPK International.

Και προς την Ελλάδα, όμως, οι ροές αναμένεται να αυξηθούν, αφού αποτελεί έναν ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία ή με άλλες χώρες που έχουν δεχτεί πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Λόγω τρομοκρατίας, παρουσιάζεται, μάλιστα, μεγάλη αύξηση σε προορισμούς εσωτερικού για τους ταξιδιώτες, ενώ οι Αμερικάνοι, χάρη στο ισχυρό δολάριο πρόκειται να ταξιδέψουν πολύ στο εξωτερικό, κάτι που, όμως, δεν δείχνουν να προτιμούν οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι στρέφονται περισσότερο προς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο, μειώνοντας τα αεροπορικά ταξίδια και προτιμώντας προορισμούς εντός της αμερικάνικης ηπείρου.