Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για το 2017;

zurich-zurixi-elbetia

Η Ελβετία στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες του κόσμου για το 2017

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ανάμεσα σε 80 χώρες και με έρευνα σε πάνω από 20 χιλιάδες ανθρώπους, η BAV Consulting και η Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, σε συνεργασία με το U.S. News & World Report, κατέληξηαν στο ποια χώρα είναι η καλύτερη στον κόσμο, με βάση κριτήρια που φτάνουν τα 75 στον αριθμό.

Πίσω από τον πλούτο και την επιτυχία μιας χώρας, βρίσκονται οι πολιτικές που δημιουργούν ευκαιρίες, οι άνθρωποι που κάνουν τις προσπάθειές τους και η ιστορία που διαμορφώνει το περιβάλλον και την προοπτική. Η αναφορά για τις καλύτερες χώρες του 2017 βασίστηκε στο πώς οι παγκόσμιες αντιλήψεις καθορίζουν τις χώρες σε όρους ποιοτικών χαρακτηριστικών, προοπτικής, ταξιδιού, επενδύσεων και άλλων παραγόντων, εξετάζοντας 80 χώρες του κόσμου.

Με βάση, λοιπόν, κριτήρια που αφορούσαν εννέα ομάδες, όπως περιπέτεια, πολιτισμική επιρροή, επιχειρηματικότητα, κληρονομιά, ποιότητα ζωής, ικανοποίηση πολιτών κ.ά. η σχετική λίστα, η οποία συστήνεται για 2η χρονιά φέτος, ανέδειξε την Ελβετία στην κορυφή. Οι λόγοι είναι απλοί και ξεκάθαροι κι έχουν να κάνουν με το κοινωνικό της σύστημα, την ευημερία της, το υγιές και φιλικό επιχειρηματικό της περιβάλλον, την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γένει. Συγκεκριμένα, η Ελβετία σημείωσε το μεγαλύτερο σκορ στους τομείς επιχειρηματικότητας, δύναμης και ποιότητας ζωής.

Η Γερμανία έχασε φέτος την πρωτιά, λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων και προσφυγικού

Η Ελβετία πήρε την πρωτιά από τη Γερμανία, η οποία βρισκόταν πέρσι στην κορυφή, αλλά για το 2017 θα πρέπει να μείνει στην 4η θέση της λίστας, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων και του προσφυγικού.

Την Ελβετία και τη Γερμανία στην κορυφαία δεκάδα συνοδεύουν ο Καναδάς που βρίσκεται στη 2η θέση, η Μεγάλη Βρετανία στην 3η θέση και μετά τη Γερμανία ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία.

Η χώρα μας βρέθηκε στην 29η θέση, ανάμεσα στη Βραζιλία και το Ισραήλ, με την επιχειρηματικότητα, τη δύναμη και την ποιότητα ζωής να είναι τα αδύναμά της σημεία, αλλά να σκοράρει ψηλά στους τομείς κληρονομιάς και περιπέτειας (περιλαμβάνει κλίμα, διασκέδαση, φιλική διάθεση, γραφικότητα).