Οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου για κοινωνικούς ταξιδιώτες

gketemporgk

Το κοινωνικό Γκέτεμποργκ είναι ιδανικό για νέους

ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Όσοι ταξιδεύετε συχνά, θα έχετε ίσως καταλάβει μέχρι τώρα ότι το κλειδί για το ιδανικό ταξίδι είναι οι φιλικοί άνθρωποι. Γι’ αυτό και το hostelworld.com έκανε έρευνα σε 12 χιλιάδες ανθρώπους σε πόλεις από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Σεούλ, για να διαπιστώσει πόσο ανοιχτοί είναι στους ξένους, πόσο συχνά τρώνε έξω με φίλους, αν τους αρέσει η διασκέδαση κ.ο.κ. Ιδού τα αποτελέσματα.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Πόλη και δήμος στην δυτική ακτή της Σουηδίας, στην Επαρχία της Βέστρα Γκέταλαντ, το Γκέτεμποργκ φαίνεται πως ανακηρύχθηκε η πιο φιλική πόλη, παρ’ όλο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και είναι ιδανική για νέους ανθρώπους, σκοράροντας ψηλά σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Συγκεκριμένα, βγήκε πρώτη στην κατηγορία στο αίσθημα κοινότητας, στην κοινωνικότητα και την αγάπη των πολιτών της για τα social media, ενώ φιγουράρει τρίτη στην απελευθερωμένη στάση ζωής, στις δικαιολογίες για διασκέδαση και στην εμπιστοσύνη σε φίλους.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Στοκχόλμη, Σουηδία
Αλλάζουμε πόλη, στην ίδια χώρα, και οδεύουμε προς την πρωτεύουσα, αφού η Στοκχόλμη είναι η δεύτερη πιο φιλική πόλη του κόσμου και ιδανικό μέρος για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μόνοι και αναζητούν γνωριμίες. Βρέθηκε πρώτη στην απελευθερωμένη αντιμετώπιση ζωής, κάτι που φαίνεται και από τους φιλικούς και ανοιχτόμυαλους κατοίκους της. Φροντίζει, μάλιστα, να δίνει «ψυχή» ακόμη και στους σταθμούς μετρό, γεμίζοντάς τους τέχνη.

Στο Σικάγο, η χαλάρωση στο γρασίδι και το φαγητό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Σικάγο, Η.Π.Α.
Το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το σπίτι των σπορ, του καλού φαγητού και της δημιουργικότητας. Βρίσκεται ψηλά ανάμεσα σε πόλεις όπου οι άνθρωποι τρώνε συχνά έξω με παρέα κι αν κάποιος έχει δοκιμάσει την αλά-Σικάγο πίτσα, θα καταλαβαίνει σίγουρα το γιατί. Όσοι αναζητούν γαστρονομικές βόλτες και κοινωνικότητα, το Σικάγο θα τους καλύψει.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Βοστόνη, Η.Π.Α.
Η Βοστόνη φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα, τόσο όσον αφορά τη συχνότητα που τρώει κάποιος έξω, όσο και στις συναντήσεις με φίλους. Η πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης είναι διάσημη για το καλό φαγητό της, τις αθλητικές της ομάδες και την αγάπη της για το… socializing.

Στη Νέα Υόρκη το φαγητό ενώνει τους πάντες

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Όσον αφορά τις συναντήσεις με φίλους για φαγητό, η Νέα Υόρκη είναι η νούμερο ένα πόλη του κόσμου. Γνωστή ως η πόλη που δεν κοιμάται, πλέον, αφού διαθέτει κάθε είδος φαγητού, κάθε στιγμή της ημέρας, η Νέα Υόρκη ξέρει πώς να το χρησιμοποιεί  για να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Κοπεγχάγη, Δανία
Είναι πολύ εύκολο να αγαπήσει κάποιος την Κοπεγχάγη, κι όλο αυτό μπορεί να αντικατοπτριστεί σε μια λέξη: hygge. Hygge στα δανέζικα σημαίνει η αίσθηση της «ζεστής» ατμόσφαιρας και η απόλαυση της ζωής με καλή παρέα. Οι ντόπιοι, λοιπόν, προτιμούν τη διασκέδαση στο σπίτι περισσότερο από κάθε άλλη μορφή διασκέδασης και η Δανία αποτελεί μια από τις πιο κοινωνικές χώρες του κόσμου.

Στη Μαδρίτη ξέρουν να διασκεδάζουν

Μαδρίτη, Ισπανία
Αν σας αρέσει η διασκέδαση και τα πάρτι, τότε η Μαδρίτη είναι για εσάς. Οι ντόπιοι (Madrileños) ξέρουν πώς να περάσουν καλά έξω με φίλους, είναι ανοιχτοί άνθρωποι και τελειώνουν κάθε βραδιά με churros και σοκολάτα, που είναι κάτι σαν ισπανικοί λουκουμάδες.

Ρώμη, Ιταλία
Οι Ιταλοί, αν μη τι άλλο, είναι γνωστοί για τη φιλική τους διάθεση, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος εύκολα αν σταματήσει κάποιον ντόπο στο δρόμο να ζητήσει πληροφορίες. Αν ψάχνετε μέρος να γνωρίσετε κόσμο, η Piazza Trilussa είναι το μέρος σας. Κάθε βράδυ είναι γεμάτη ντόπιους και ταξιδιώτες, που κάθονται στα σκαλιά στο σιντριβάνι και δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις.

Το Αμβούργο συμπληρώνει τη λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις

Αμβούργο, Γερμανία
Αποτελεί μια από τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου που φημίζεται για το πώς καλωσορίζει τους επισκέπτες, ίσως λόγω της ιστορίας της ως μεγάλο λιμάνι. Αν θέλετε να διασκεδάσετε και ταυτόχρονα να γνωρίσετε ντόπιους και κόσμο γενικότερα, περάστε από το Uebel & Gefährlich, πιθανόν το καλύτερο μέρος για ζωντανή μουσική στη Γερμανία.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Λίγα πράγματα στη ζωή είναι καλύτερα από το να κάθεσαι σε μια pub με το αγαπημένο σου ποτό, καλή παρέα και ακόμα καλύτερη μουσική –τουλάχιστον για τους Ιρλανδούς. Φανταστείτε αυτό το σκηνικό στην πρωτεύουσα των pub στον κόσμο κι έχετε την τέλεια βραδινή έξοδο. Το Δουβλίνο δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνικότητα, γι’ αυτό αν θέλετε να μπείτε στο πνεύμα, η περιοχή Temple Bar είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί να είναι λίγο τουριστική, αλλά είναι αδύνατο να μην περάσει κάποιος καλά εκεί.