10 κορυφαίες παραλίες του κόσμου

10-korufaies-paralies-tou-kosmou

http://en.wikipedia.org

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Θα ήταν ανόητο να ισχυριστούμε ότι παραθέτουμε τις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι παρακάτω παραλίες είναι όντως πανέμορφες και αποτελούν όνειρο ζωής για πολλούς. Υπάρχει καλύτερη στιγμή να τις «απολαύσουμε», έστω και από μακριά, τώρα που το θερμόμετρο έχει φτάσει στα ύψη;

Οι παραλίες αποτελούν το «φάρμακο» της ζέστης του καλοκαιριού. Μας χαλαρώσουν, μας δροσίζουν και μας θυμίζουν τι πραγματικά σημαίνει «ωραία ζωή». Πάνω απ’ όλα όμως, αυτές οι λωρίδες άμμου που οδηγούν σε πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, αποτελούν υπενθύμιση ότι η γη μας είναι πολύ όμορφη.

Θα ήταν ανόητο να ισχυριστούμε ότι παραθέτουμε τις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι παρακάτω παραλίες είναι όντως πανέμορφες και αποτελούν όνειρο ζωής για πολλούς…

Απομακρυσμένα νησιά στη μέση των ωκεανών, πανέμορφες ατόλες και εξωτικοί παράδεισοι, στολίζουν τις σελίδες του click@Life.

Παραλία Matira, Bora Bora, Tαϊτή

Το νησί Bora Bora της Ταϊτής ( www.tahiti-tourisme.com/islands/borabora/bora-bora.asp ), στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι πανέμορφο για να είναι αληθινό και μαγεύει κάθε ταξιδιώτη που κολυμπά στις παρθένες παραλίες του με την λευκή άμμο. Αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με πολυτελή θέρετρα και μαγευτικά φυσικά τοπία. Το καλύτερο ίσως σημείο του βρίσκεται στα νότια και είναι η παραλία Matira ( http://bit.ly/KAyYoA ), που πραγματικά δικαιολογεί τη φήμη του νησιού. Ταΐστε καρχαρίες, ψάξτε για μαύρα μαργαριτάρια ή απλά απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά μιας από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks and Caicos

Γνωστό και ως Provos ( http://bit.ly/Nvko2Z ), αυτό το νησί μήκους 40 χιλιομέτρων, που ανήκει στο αρχιπέλαγος Turks and Caicos ( www.turksandcaicostourism.com ), αποτελείται κατά το ήμισυ της ακτής του από μια από τις καλύτερες παραλίες με άμμο, του κόσμου.

http://en.wikipedia.org

Αν και οι τουριστικές υποδομές στο Providenciales, αναπτύσσονται λίγο γρηγορότερα από ό, τι θα ήθελαν μερικοί, η παραλία 19 χλμ. Grace Bay με την άσπρη άμμο, αποτελεί το «διαμάντι» του νησιού, σε ένα τουριστικό μέρος του νησιού. Άλλα μέρη του νησιού, όπως οι παραλίες Copper Jack, εξακολουθούν να είναι παρθένες. Πρωτόγνωρη εμπειρία αποτελεί η κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά του Provos, με την πλούσια θαλάσσια ζωή.

Kauna'oa Bay, Χαβάη

Βρίσκεται στη δυτική ακτή Kohala του Big Island ( www.gohawaii.com/big-island ) της Χαβάης ( http://bit.ly/OoKk6y ) και αποτελεί το πιο «must» σημείο του νησιού και από τις καλύτερες παραλίες της Αμερικής. Η 500 περίπου μέτρων, σε σχήμα ημισελήνου παραλία, έχει εντυπωσιακή, λευκή άμμο, φοίνικες και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Εκτός από το κολύμπι και ηλιοθεραπεία, εδώ μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και να ανακαλύψετε τον πανέμορφο βυθό.

http://en.wikipedia.org

Anse Source d’Argent, Σεϋχέλλες

Αυτή η «κορδέλα» άμμου στο τρίτο σε μέγεθος νησί των Σεϋχελλών ( www.seychelles.travel ), το La Dique, αποτελεί μία από τις πιο φωτογραφημένες και δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο ( http://bit.ly/KZetIv ).

http://www.seychelles.travel

Ένας ύφαλος διατηρεί τα νερά ήρεμα κι έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε τα ρηχά νερά και την πλούσια θαλάσσια ζωή και φυσικά να απολαύσετε την πανέμορφη παραλία.

Το κοντινό εστιατόριο προσφέρει τοπικά πιάτα, κρεολέζικης έμπνευσης, αλλά επίσης μπορείτε να κάνετε το δικό σας πικ νικ στην παραλία.

Από το κύριο νησί των Σεϋχελλών Mahe, πάρτε ένα πλοίο από το La Passe, για το νησί La Dique. Από εκεί πηγαίνετε στο L'Union Estate κι ένα μονοπάτι οδηγεί στην παραλία Anse Source d'Argent.

Tulum, Mεξικό

Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν στη σκιά των αρχαίων μνημείων των Μάγια. Η παραλία Tulum στο Μεξικό ( www.visitmexico.com ) όμως, είναι ένα από αυτά ( http://bit.ly/KK8hTh ).

http://en.wikipedia.org

Το Τουλούμ είναι γνωστό ως η γενέτειρα των αρχαιολογικών μνημείων των Μάγια, στην άκρη ενός απότομου γκρεμού. Κάτω από αυτόν, άμμος και πράσινα νερά αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

Η εκπληκτική αυτή τοποθεσία αποτελεί μία από τις τρεις μεγάλες τουριστικές περιοχές των Μάγια (οι άλλες δύο είναι το Chichen Itza στο Μεξικό και το Tikal στη Γουατεμάλα).

Τα τιρκουάζ νερά στη χερσόνησο του Γιουκατάν και οι καταδύσεις, ελκύουν τους τουρίστες κατά χιλιάδες.

Maya Bay, Ko Phi Phi, Tαϋλάνδη

Είναι γεμάτη με τουρίστες, εν μέρει χάρη στο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την ταινία «The Beach», που γυρίστηκε εδώ. Αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος που η Maya Bay ( http://bit.ly/NvNZJH ) βρίσκεται στη λίστα μας: είναι από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Η λευκή άμμος «αγκαλιάζεται» από απόκρημνα βράχια από ασβεστόλιθο, ενώ οι κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν ένα τέλειο σημείο για ψαροντούφεκο.

http://en.wikipedia.org

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον κόλπο κάθε μέρα, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, προσπαθήστε να πάτε νωρίς το πρωί ή μετά τις 5 μ.μ.

Από το Phi Phi Don, μπορείτε να νοικιάσετε μια βάρκα και σε 3 ώρες θα βρίσκεστε στο νησί. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε της ιστοσελίδα www.krabi-tourism.com .

Παραλία Sun Island, Mαλδίβες

Αυτό το «διαμάντι» στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, έχει για πολλούς την καλύτερη παραλία του κόσμου ( http://bit.ly/OlrEmU ) και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη των διασήμων και των νεόνυμφων που μαγεύονται από τη σκέψη να κοιμούνται κυριολεκτικά πάνω από το νερό.

http://www.asdu.com

Πολλά θέρετρα προσφέρουν πολυτελή bungalows με πασσάλους στο νερό, ενώ οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στις Μαλδίβες ( www.visitmaldives.com/en ) προσελκύουν χιλιάδες τροπικά ψάρια και δύτες.

Tanjung Rhu, Langkawi, Mαλαισία

Το νησιωτικό σύμπλεγμα Langkawi αποτελεί ένα μεγάλο θέρετρο στη Νοτιοανατολική Ασία. Στο κύριο νησί (που έχει επίσης το όνομα Langkawi), οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στην παραλία Pantai Cenang, αλλά η πιο ήσυχη Tanjung Rhu ( http://bit.ly/LyCeXE ) έχει γήινη ομορφιά και γαλήνια ατμόσφαιρα. Η παραλία αυτή εκτείνεται σε 3 χλμ. και περιβάλλεται από αρχαία ασβεστολιθικά σπήλαια, θαλάσσιους δρόμους και πυκνή μαγκρόβια βλάστηση.

http://www.langkawi-info.com

Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ προς Langkawi. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε της ιστοσελίδα www.langkawi-info.com .

Παραλία Puka, νησί Boracay, Φιλιππίνες

Το νησί Boracay ( http://bit.ly/OlAHnM ) αποτελεί την πιο φανταχτερή τουριστική ζώνη στην περιοχή και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως «τροπικός παράδεισος», έχει κάτι για όλους, από εκπληκτικές παραλίες, μέχρι θαλάσσια σπορ και spa.

http://en.wikipedia.org (Tomas Tam)

Όσοι αγαπούν την ηρεμία και τη γαλήνη, καλό θα είναι να αποφύγουν τη διάσημη Λευκή Παραλία και να κατευθυνθούν προς την παραλία Puka που ονομάστηκε έτσι από τα σπάνια κοχύλια που βρίσκονται εκεί. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία στο Boracay, χωρίς θέρετρα και με περιορισμένο αριθμό εστιατορίων.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.islandboracay.com .

Praia do Sancho, Fernando de Noronha, Bραζιλία

Συχνά έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία της Βραζιλίας και μια από τις καλύτερες στη Νότια Αμερική. Η Praia do Sancho ( http://bit.ly/LZVDAB ) είναι ένας κόλπος στο νησί Fernando de Noronha ( http://bit.ly/fernandoDnoronha ), που «βλέπει» προς την ακτή της Βραζιλίας.

http://www.ilhadenoronha.com.br

Απότομες, βραχώδεις πλαγιές που καλύπτονται από πυκνή βλάστηση, δημιουργούν ένα εκπληκτικό και καταλήγουν στα καθαρά νερά της παραλίας που είναι προσβάσιμη από σκαλοπάτια που στερεώνονται στο βράχο ή με καραβάκι.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της βλάστησης του νησιού εξαλήφθηκε κατά τον 19ο αιώνα, όταν το νησί χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, η περιοχή συμπεριλαμβάνεται τώρα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με πλούσια πανίδα.

Καθημερινές πτήσεις, για το Fernando de Noronha, είναι διαθέσιμες από τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας.

Πόπη Αθανασοπούλου

[email protected]