Οι παραστάσεις που θα δούμε και του χρόνου στο ΚΘΒΕ

gkiak
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Ποιες παραστάσεις της φετινής σεζόν θα επαναληφθούν και την επόμενη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος;

Με τη φετινή σεζόν να έριξε επίσημα αυλαία την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, οι θεατρικές σκηνές της χώρας προγραμματίζουν ήδη το ρεπερτόριο της επόμενης χρονιάς, που θα περιλαμβάνει ως είθισται και επαναλήψεις παραστάσεων που σημείωσαν επιτυχία.

Ταξιδεύοντας βόρεια και στη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας μας το στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει τη νέα θεατρική σεζόν 2017-2018 τις εξής επιτυχημένες παραγωγές του της περσινής σεζόν:

«Γκιακ»: Η θεατρική μεταφορά της συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου δια χειρός Γεωργίας Μαυραγάνη θα επανέλθει στη σκηνή και στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. (από 12/10)

«Οικογενειακή γιορτή» (Festen): Η θεατρική μεταφορά της ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ, που τάραξε τα κινηματογραφικά δεδομένα της εποχής, όταν προβλήθηκε το 1998 καθώς ήταν η πρώτη ταινία του Δόγματος 95, της κινηματογραφικής «σχολής» που δημιούργησε ο Λαρς Φον Τρίερ, θα επανακάμψει στη σκηνή σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. (από 8/10)

*** Από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2017.

 «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Ο Γιάννης Καλαβριανός θα παρουσιάσει ξανά τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος Έμιλυ Μπροντέ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. (από 26/10)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ