«B.ound - το σκηνικό που φοβάται» από τη Μάνια Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

maniapapadimitriousite2photo Marilena Stafylidou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μια παράσταση που πραγματεύεται το θέμα της ιθαγένειας, στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην Πόλη – Πειραιάς».

Άνθρωποι φερμένοι από αλλού και άλλοι γεννημένοι σε χώρες που δεν υπάρχουν πια. Άνθρωποι που είχαν πατρίδες μέχρι πριν λίγο και άλλοι που τους δεξιώνονται στις δικές τους πρέπει τώρα να αναγνωριστούν από την αρχή και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους υπό τις νέες συνθήκες, που και αυτές δεν είναι μόνιμες. Τι άλλο μένει να τους συνδέει εκτός από την αφήγηση των προσωπικών ιστοριών, της μνήμης του καθενός; Όμως πόσο η μνήμη ευνοεί την επικοινωνία; Ποιο κομμάτι της βοηθά στη σύγκλιση και ποιο θα οδηγεί πάντα σε αποκλίσεις; Τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις, αν θες να συνυπάρξεις; Και τι χρειάζεται μια σκηνή θεάτρου για όλα αυτά; Χρειάζεται, γιατί η σκηνή μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που μπορεί να μη θες να καταλάβεις, να προσεγγίσεις το βίωμα της οδύνης των ανθρώπων που δίπλα σου στερούνται τα αυτονόητα για σένα.

Αυτό είναι το έργο της Χριστιάνα Λαμπρινίδης «B.ound - το σκηνικό που φοβάται», που θα παρουσιάσει η Μάνια Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην Πόλη – Πειραιάς» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Marilena Stafylidou
Συντελεστές
Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη
Κατασκευή μαριονέτας: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο: Μάτα Καστρησίου
Αυτοσχεδιασμοί - Κίνηση: Αγγελική Καρυστινού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κοτσώνα
Ερμηνεύουν: Τάσος Αντωνίου, Ιουλία Γεωργίου, Νίκος Γιαλελής, Βαγγέλης Ζαπανιώτης, Καίτη Ιωαννίδου, Αγγελική Καρυστινού, Μάτα Καστρησίου, Θεοφάνης Μιλλεούνης, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρίνα Χρονοπούλου και η μικρή Αλκμήνη Παπαγεωργίου

Info
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
27 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017 στις 20.30
Τιμές εισιτηρίων ​Κανονικό: 15€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€. Προπώληση