Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παράσταση – αφιέρωμα για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου, που θα ανέβει ξανά στη σκηνή, συμπρωταγωνιστώντας με τον κορυφαίο χορευτή Ιβάν Βασίλιεφ.

Η πολιτιστική εταιρία Λάβρυς παρουσιάζει, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 4 Μαΐου στην Μόσχα, το αφιέρωμα των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι στον Μιχαήλ Λαβρόφσκι, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.

Μία λαμπρή επετειακή παραγωγή, αφιερωμένη στα 75 χρόνια του μεγάλου χορευτή, χορογράφου και δασκάλου τους, ο οποίος θα βρεθεί ξανά στη σκηνή, συμπρωταγωνιστώντας με τον κορυφαίο χορευτή Ιβάν Βασίλιεφ.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές. Τέλος ως ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρώσικου μπαλέτου», ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ σταρς της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών, πολλούς από τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτές τις τρεις μοναδικές παραστάσεις και στην Ελλάδα!

Το πρόγραμμα της παράστασης θα αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ» σε μία one act full ballet παράσταση.

Στο δεύτερο, το περίφημο «ΝΙΖΙΝΣΚΙ», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης Θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη. Το ρόλο του δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί κανείς άλλος από τον σημερινό «επί γης θεό του χορού», τον Ιβάν Βασίλιεφ, που μάλιστα θα συμπρωταγωνιστήσει εδώ με τον τιμώμενο Λαβρόφσκι. Σε μία άκρως συγκινητική και συγκλονιστική συνεύρεση δύο «ιερών τεράτων», που θα χαραχθεί με ανεξίτηλα γράμματα στην μνήμη των τυχερών θεατών, αλλά και στην παγκόσμια χορευτική ιστορία.

Επίσης, θα συνυπάρχουν αποσπάσματα από παραστάσεις που χορογράφησε ο Λαβρόφσκι όπως η «Ρωσίδα Μπαλαρίνα», αλλά και χόρεψε ο ίδιος, φυσικά με το αντάτζιο από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και το Grand Pas de Deux από τον ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ σε περίοπτη θέση, αφού είναι δύο μπαλέτα στα οποία μεγαλούργησε.

Και μια έκπληξη: Τα Μπολσόι θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη, ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο ΑΜΟΚ που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018 σε σκηνοθεσία και χορογραφία πάντα του Λαβρόφσκι.

Ιnfo
Τιμές εισιτηρίων: Ηρώδειο: Άνω διάζωμα: 38€ (παιδικά – μαθητικά – φοιτητικά – ανέργων: 28€) Ζώνη Γ’: 55€ Ζώνη Β’: 65€ Ζώνη Α’: 85€ Ζώνη VIP: 100€ Gold: 120€. Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης: Άνω διάζωμα: 38€ (παιδικά – μαθητικά – φοιτητικά – ανέργων: 28€), Κάτω διάζωμα: 55€, Ζώνη A’: 85€.

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, Seven sports, Reload, Media Markt, Ευριπίδης. Πληροφορίες: 210 7258510 | www.lavris.gr | www.facebook.com/lavris.gr.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΘΕΑΤΡΟ