Βραδιές θέατρου στο Αττικό Αλσος
Ο θεατρικός πυρετός καλά κρατεί και τον Αύγουστο. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε εγκαίρως εισιτήρια για τις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Αττικού Άλσους.
Η προπώληση ξεκινά στις 20 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλ. 210 3630706 και 210 3642913).Στο φετινό πρόγραμμα ωστόσο περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πιο αναλυτικά, από τις 27 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου στο επίκεντρο βρίσκονται οι Βραδιές Θεάτρου που απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και λιλιπούτειους θεατές. Η αρχή θα γίνει στις 27/8 με την παιδική παράσταση «Ο Τζιμ , το τζιτζίκι και η συμμορία του Μονόφθαλμου Τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά από την ομάδα Θίασος 81 σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου (είσοδος ελεύθερη). Στις 29/8 σειρά έχει η κωμωδία του Ντάριο Φο ««Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Στις 30 /8 ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη ανεβαίνει από την ομάδα Έξοδος Αιγαίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.
Η πετυχημένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου ο «Περικλής» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά παρουσιάζεται την 1η Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (teen spirit) μετατρέπεται σε ροκ παραμύθι για εφήβους από την ομάδα Λυκόφως ΑΜΚΕ σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου (είσοδος ελεύθερη).
Στις 5 Σεπτεμβρίου, η κωμωδία «Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι» σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου - Μαρίας Μάλλιου βασίζεται σε μονόπρακτα του Γεωργίου Σουρή.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι μικροί θεατές μπορούν να απολαύσουν Τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (είσοδος ελεύθερη).
Στις 7 Σεπτεμβρίου το θεατρικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα Μορφές Έκφρασης. Η παράσταση είναι βασισμένη και αφιερωμένη στον Δημήτρη Ροντήρη σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη και σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη.
Πληροφορίες: Βραδιές Θεάτρου στο Αττικό Άλσος. Προπώληση εισιτηρίων 20 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, (τηλ. 210 3630706 και 210 3642913). Θέατρο Αττικού Άλσους: Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια). Η πρόσβαση στο Θέατρο γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας – Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το Λητώ) ή από την οδό Πατησίων μέσω της Λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη.







