Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 7ο Διεθνές Εργαστήριο του Θεάτρου Άττις

ergastirio-attis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το 6ο Διεθνές Εργαστήριο παρακολούθησαν 60 ηθοποιοί και σπουδαστές ακαδημιών θεάτρου από 14 χώρες: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Ταϊβάν, Πολωνία, Αυστραλία, Κολομβία και Ελλάδα.

Από 7 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 7ο Διεθνές Εργαστήριο του Θεάτρου Άττις με τίτλο «Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου». Το εργαστήριο, σε τρεις κύκλους των 10, 20 και 30 ημερών, απευθύνεται σε σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα Διεθνή Εργαστήρια του Θεάτρου Άττις, με την καθοδήγηση και διδασκαλία του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου, καθιερώθηκαν σε ετήσια βάση από το καλοκαίρι του 2013. 

Το βιβλίο της μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τίτλο "Η Επιστροφή του Διόνυσου" κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά, ρωσικά, γερμανικά, τουρκικά, κορεάτικα, κινέζικα, ιταλικά και είναι υπό έκδοση στα πολωνικά, περσικά (φαρσί), αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής σε πολλές Ακαδημίες Θεάτρου και η Μέθοδός του είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς διδάσκεται στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου, την Ακαδημία Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico, το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία και αλλού, ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης των ηθοποιών. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Ομάδα Άττις μέσα σε 30 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εργαστήρια στις σημαντικότερες Ακαδημίες, σχολές, διεθνή φεστιβάλ και θέατρα του εξωτερικού Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας θεωρητικών του θεάτρου σε πολλές χώρες.

Για πληροφορίες κι αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Θέατρο Άττις στο τηλ. 210 5226260 και στο email [email protected]

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ