Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ολεάννα»

Εξασφαλίσαμε δυο διπλές προσκλήσεις για την παραστάση της 17ης και δυο για την παράσταση της 18ης Φεβρουαρίου στο θέατρο Olvio.

«Εκείνος λέει, ότι ήταν απλώς ένα μάθημα. Εκείνη, σεξουαλική παρενόχληση.

Όποιον και να πιστέψετε, θα κάνετε λάθος». Ντέιβιντ Μάμετ

Εσείς... ποιον θα υποστηρίξετε;  Δείτε την παράσταση και πάρτε μέρος στη δημοσκόπηση:

http://www.olviotheater.gr/

Ένας επιτυχημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια νεαρή φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση και για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.

Το εμβληματικό έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ «Ολεάννα» επιστρέφει για 2η χρονιά από τις 21 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσια Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Olvio. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Ντάνη Γιαννακοπούλου (υποψήφια φέτος για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» με το έργο «’Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, θέατρο Επί Κολωνώ) στο ρόλο της φοιτήτριας,βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας.

Στην «Ολεάννα», ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα.

Γραμμένη το 1992, η «Ολεάννα» ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης RoyalCourt Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νομπέλ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης Σκηνικά- Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη Επιμέλεια Κίνησης:Νατάσα Παπαμιχαήλ Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα Βοηθός σκηνοθέτη:Έμμα Μαυρέλη Φωτογραφία-Video: Νίκος Βούλγαρης Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Ντάνη Γιαννακοπούλου

Info
Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 34 14 118 Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00- 21:00.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15. Τιμές εισιτηρίων: Ταμείο: 12€ κανονικό, 9€ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ)
  • OLVIO

    Φαλαισίας 7 , Γκάζι , 210-3414118

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΘΕΑΤΡΟ