Νέο βίντεο από την «Γυάλα» με την Μάνια Παπαδημητρίου

gyala
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το έργο της Τζένης Δάγλα επαναλμβάνεται σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη στο Θέατρο Φούρνος.

«Η Γυάλα» της Τζένης Δάγλα σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν στο Θέατρο Φούρνος με την Μάνια Παπαδημητρίου να πρωταγωνιστεί. Από 9 Οκτωβρίου θα επιστρέψει στη σκηνή για να μιλήσει ξανά για την επίδραση της κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η ηρωίδα του έργου, η Λούση, μόνη στο δωμάτιό της, μιλάει ακατάπαυστα έχοντας για συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, την άλλη Λούση. Η Λούση (Μάνια Παπαδημητρίου) μόλις έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της, στη δουλειά της γίνονται απολύσεις, ένας παλιός της συμμαθητής αυτοκτονεί, ενώ η σημερινή Αθήνα δεν μοιάζει με την πόλη που ξέραμε. Με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούση, μιλάει για όλα και για όλους: τη δουλειά της, τα παιδικά της χρόνια, τον περίγυρο της γειτονιάς της. Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται ενώ όλα -ερωτικές προδοσίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας- λέγονται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο άνδρας που εμφανίζεται αναπάντεχα και μιλάει (Ευθύμης Χρήστου), μεταφέρει στον κλειστό χώρο της Λούσης, τις εμπειρίες ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης, σπαρακτικής πραγματικότητας.

«Η Γυάλα» συνδέει το προσωπικό βίωμα με τον κοινωνικό περίγυρο, τη «μικρή» με τη «μεγάλη» πραγματικότητα στα επώδυνα χρόνια της κρίσης με στοχαστικό σαρκασμό και αντισυμβατική διάθεση.

Δείτε το βίντεο της παράστασης 

Συντελεστές 
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Τομπούλη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου/ κοστούμια: Χριστίνα Παπούλια
Σύνθεση ήχων/ μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί : Αποστόλης Τσατσάκος  ||  Επιμέλεια κίνησης : Φαίδρα Σούτου
Video: CO.MOD.DOR
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μάνια Παπαδημητρίου, Ευθύμης Χρήστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Χρήστου
Φωτογραφίες παράστασης : Ελένη Μολφέτα ||  Γραφιστικά: Σεμέλη Παπαϊκονόμου
Βιβλιο-πρόγραμμα: Εκδόσεις Σοκόλη  ||  Φωτογραφίες προγράμματος : Παύλος Μαυρίδης
Παραγωγή : Θέατρο Φούρνος

Info
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, τηλ: 210-6460.748. Από 9 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9.15μμ. Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ (άνω των 65 ετών), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι, ΑΜΕΑ). Προπώληση

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ