«Η λίμνη που δεν είναι πια» σε πανελλήνια πρώτη στο Ιλίσια - Βολανάκης

i-limni-pou-den-einai-pia-limni-pou-den-einai-pia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Νταβίντ Ντεσολα θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Κακούρη.

« Η Λίμνη που δεν είναι πια», το έντονο κοινωνικό έργο του Νταβίντ Ντεσόλα με θέμα τον έρωτα και την αναζήτηση προς την ευτυχία, ανεβαίνει, από μέσα Νοεμβρίου, στη θεατρική σκηνή του Ιλίσια - Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Κακούρη.

Η μυστηριώδης ιστορία του εκτυλίσσεται γύρω από τον Οσκαρ (Λεωνίδας Κακούρης), έναν καθηγητή που δεν μπορεί πλέον να διδάξει λόγω μιας τρομερής προσωπικής κρίσης που βιώνει, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από έναν μαθητή του «δι ασήμαντον αφορμή. Ενα απόγευμα την ώρα που κάθεται σκεφτικός μπροστά σε μια παγωμένη λίμνη, τον πλησιάζει ο πρώτος του δάσκαλος (Χρήστος Σιμαρδάνης) ο οποίος τον πείθει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι, του οποίου η μητέρα (Βίκυ Παπαδοπούλου)  ζει απομονωμένη στον δικό της κόσμο, σε ένα σπίτι-καταφύγιο, ως αποτέλεσμα ενός τρομακτικού γεγονότος που της έχει συμβεί.

Στο έργο αυτό του Νταβίντ Ντεσόλα, για το οποίο ο  ισπανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος τιμήθηκε με το βραβείο Lope de Vega (2007),  οι χαρακτήρες  προσπαθούν- μέσα από στιγμές μυστηρίου, χιούμορ και σασπένς- να αναμετρηθούν περίτεχνα με τους φόβους τους αλλά και με έναν δυνατό έρωτα. Ο Οσκαρ καλείται να αναθεωρήσει όλα του τα πιστεύω μπροστά στην σχέση του με την Ιρένε καθώς εκείνη προσπαθεί να τον τραβήξει μέσα στη δική της πραγματικότητα. Συνδετικός κρίκος των δυο, ο  παλιός δάσκαλος με ένα χιούμορ που καθηλώνει, τον σπρώχνει με την σειρά του να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Πρόκειται άραγε για παιχνίδι ενός ή πολλών μυαλών;

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Κακούρης Σκηνικά: Αγγελος Μέντης Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου- Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

Info
Θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης
Από 13 Νοεμβρίου 2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 16, 15 & 13 ευρώ (μειωμένο) Προπώληση εισιτηρίων έως 12 Νοεμβρίου, στην ειδική τιμή των 12 ευρώ.
Ταμείο Θεάτρου: τηλεφωνικές κρατήσεις καθημερινά 10.00-22.00 στο 210 7223 010.