Τι θα δούμε τη σεζόν 2017-2018 στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

limni
ΤΡΙΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Έξι θεατρικές παραγωγές έρχονται φέτος στη σκηνή της Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και του Κωστή Ξενόπουλου.

«…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στο χώρο μας…». Με τα λόγια αυτά, το Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης θέτει το στόχο του για τη νέα σεζόν 2017-2018 και ανακοινώνει το πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει έξι θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος, επαναλαμβάνεται η παιδική παράσταση «Ο σκεπαστής του φεγγαριού» σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μαραγκουδάκη, όπως επίσης και η ανατρεπτική ερωτική κωμωδία «Ένας Σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη» από την So7 (Φρόσω Κορρού, Δ. Κουρούμπαλης) με την Μαρία Σολωμού και τον Δημήτρη Κουρούμπαλη επί σκηνής.

Όσον αφορά στις νέες παραγωγές τώρα, από  τις 11 Νοεμβρίου, τα Σάββατα θα γίνουν παιχνιδιάρικα για μωρά και γονείς με την βρεφική παράσταση «Το μωρό των πέντε αισθήσεων» σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μαραγκουδάκη, μια συμπαραγωγή του Βασίλη Χαλακατεβάκη και των Κωστή Ξενόπουλου και Παναγιώτας Παρασκευοπούλου.

Στις 14 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το έντονα κοινωνικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα , «Η λίμνη που δεν είναι πια» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Κακούρη, με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Κατσαφάδο, τη Βίκυ Παπαδοπούλου και τον Λεωνίδα Κακούρη.

Στις 29 του ίδιου μήνα το θέατρο θα υποδεχτεί τον Σταμάτη Κραουνάκη που σκηνοθετεί το ξεκαρδιστικό καυστικό κείμενο «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών» , ένα έργο για έναν ρόλο, με τον πολλά υποσχόμενο Χάρη Φλέουρα.

Τέλος, με το νέο έτος ο Τάκης Τζαμαργιάς θα σκηνοθετήσει το «Mίζερι», το πολυβραβευμένο θρίλερ του Στίβεν Κινγκ, με πρωταγωνιστές  την Ρένη Πιττακή και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Δείτε αναλυτικά τό πρόγραμμα του Ιλίσα Βολανάκης εδώ.