Τι θα δούμε στο θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα» τη σεζόν 2017-2018

gkreka-mana-mia-mana-mia-xora-tou-stefanou-kakabouli-mia-xora-tou-stefanou-kakabouli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αναλυτικά οι παραστάσεις που ανέβουν φέτος στο θέατρο, τόσο για το ενήλικο, όσο και για το παιδικό κοινό.

«Γκρέκα Μάνα (Μια Μάνα - Μια χώρα)» του Στέφανου Κακαβούλη, σε σκηνοθεσία του ίδιου.
Η σχεδόν «αφαιμακτική» σχέση μιας μάνας με τον γιο της, γίνεται αφορμή να περιγραφεί αλληγορικά η Ελλάδα της κρίσης, που διώχνει τα παιδιά της. Πρόκειται για ένα έργο που πρέπει όλες οι μανάδες και κυρίως αυτές που έχουν γιους να δουν. Παίζουν: Μαρία Χριστοδούλου, Γιάννης Βλάχος, Μαρία Γουλά.

Από 14 Οκτώβρη στην «Κεντρική» (2η χρονιά, 4 παραστάσεις-Σάββατο 14, 21, 28 Οκτώβρη και 4 Νοέμβρη 9 μ.μ.)

Πέντε Σιωπές της Σήλα Στέβενσον, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.
«Είναι μια συγκλονιστική στιγμή, από τις πιο δυνατές θεατρικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο θεατής που πάσχει με τις ηρωίδες, αλλά ξαφνικά τίθεται και ενώπιον της δικής του ευθύνης, με τη σιωπή της καθημερινότητάς του. Αυτό το φορτίο, σε ακολουθεί για πολύ μετά την παράσταση κι αυτός είναι ένας λόγος όχι απλά συγχαρητηρίων σε όλη την ομάδα, αλλά ενός μεγάλου ευχαριστώ» - Κάτια Σωτηρίου. Παίζουν: Νικ. Δαφνής, Μαρ. Χριστοδούλου, Δαν. Καλαχώρα Κων/να Σαραντοπούλου. 

Από 11 Νοέμβρη στον «Πίσω χώρο» (4η χρονιά 5 παραστάσεις, Σάββατο 11, 18, 25 Νοέμβρη και 2, 9 Δεκέμβρη στις 9 μ.μ.)

Χωρίς ντροπή του Στέφανου Κακαβούλη, σε σκηνοθεσία του ίδιου.
Το έργο, θίγει τις τραγικές συνέπειες του ηλεκτρονικού εγκλήματος, που από «σημείο των καιρών», εξελίσσεται σε επικίνδυνη μάστιγα για τις ψυχές, το μυαλό και το σώμα των εφήβων. Το θέμα προσεγγίζεται χωρίς περιστροφές και χωρίς την εθελοτυφλία που η πλειοψηφία των οικογενειών επιλέγει, τραγικά ασυνείδητα, γιατί και οι ίδιοι οι γονείς βασανίζονται από τα δικά τους υπαρξιακά και συναισθηματικά κενά. Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Μαρία Βλάχου, Γιάννης Τσουρουνάκης και Μαριέλλη Μανιουδάκη.

Από 14 Νοέμβρη στην «Κεντρική» (κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ.) 

Από 15 Νοέμβρη στον «Πίσω χώρο» (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ.) 

Tο φαινόμενο του θερμοκηπίου της Δήμητρας Στάϊκου

Μία στάση λεωφορείου. Τρεις γυναίκες, που θα μπορούσε να είναι μάνα, κόρη κι εγγονή.
Το πάζλ συμπληρώνεται με ένα κλέφτη, ένα αστυνόμο κι ένα παπά, τότε αρχίζει το «παιχνίδι» της φυγής, της απόδρασης από την καθημερινότητα. Η οδύνη μιας αίσθησης «ανεπίδοτου», απλών ανθρώπων, που φορτωμένοι την κατάρα του homo normalis, προσπαθούν να ξαναβρούν τον αληθινό τους εαυτό. 

Σκηνοθεσία, Δήμητρα Στάϊκου.

Παίζουν: Κατερίνα Ζιώγου, Μαρία Μαυροματάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μάρα Ματζάρη.

Η Γραμμή του Ισραέλ Χόροβιτς, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη
Πέντε άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» φτάνουν στο χώρο με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας απ’ τον άλλον και μπαίνουν στη σειρά, πίσω από μια γραμμή.  Δεν αναφέρεται ποιοι είναι, από πού έρχονται, ούτε καν ο σκοπός της αναμονής τους. Απλά έρχονται και περιμένουν πίσω από μια άσπρη γραμμή, κρατώντας τα προσχήματα μιας κόσμιας (αρχικά) συμπεριφοράς. Σιγά- σιγά, αρχίζει ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες, μια άγρια «ανθρωποφαγία», με ένα και μοναδικό στόχο: Την πρωτιά. Παίζουν: Κώστα Κλάδης, Γιάννης Δρίτσας, Κων/να Σαραντοπούλου, Αργύρης Αποστόλου και Νίκος Σταματόπουλος.

Από 16 Δεκέμβρη στην «Κεντρική» (κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ.)


Μάγος του Όζ του Φρανκ Μπάουμ (μιούζικαλ για παιδιά με μουσική Μίμη Πλέσσα)
Το γνωστό «παραμύθι», με συμβολισμούς που θεωρούνται προφητικοί της εποχής μας. Η Δώρα, συναντά ένα Σκιάχτρο, ένα Λιοντάρι και ένα … Τενεκεδένιο ξυλοκόπο. Μαζί θα κατευθυνθούν προς το «μάγο» του Οζ, για να τους δώσει όσα νομίζουν ότι στερούνται. Οι τρεις «τύποι», μυαλό, θάρρος, συναισθήματα. Η Δώρα τη θαλπωρή του σπιτιού της. Στο οδοιπορικό τους, θα αντιμετωπίσουν ένα σωρό προβλήματα. Με τη συλλογική προσπάθεια, τη συντροφικότητα, τη κατανόηση, θα τα ξεπεράσουν.
Για να καταλήξουμε (όλοι) στο συμπέρασμα, ότι μόνο έτσι πετυχαίνει κανείς τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε «σωτήρες», που εκμεταλλεύονται τα «αδιέξοδα» κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας.

«Παιδική» σκηνή (με την υποστήριξη της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας).

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει
Επανάληψη μιας μεγάλης επιτυχίας, που συνέπεσε με τα 20χρονα του θεάτρου.Μια εξαιρετικά διασκεδαστική ιστορία , μέσα από την οποία ο Χιλιάνος συγγραφέας και αγωνιστής της Δημοκρατίας, Λουίς Σεπούλβεδα λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με το δικό του μοναδικό τρόπο με χιούμορ και ευαισθησία, μιλάει για τη τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Παράλληλα καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και ενθαρρύνει μικρούς θεατές να αγωνιστούν για να γίνει καλύτερος κι ομορφότερος αυτός ο κόσμος .

Κυριακή στις 12 («Ο μάγος του Οζ») και στις 3 μ.μ. «Η ιστορία του γάτου…». Καθημερινά για σχολεία, μετά από συνεννόηση (210 4816200) 

Info
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις «Γκρέκα μάνα», «Χωρίς ντροπή», «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», καθώς και της «παιδικής» σκηνής («Μάγος του Οζ» και «Η ιστορία του γάτου…») είναι 10 ευρώ (για άνεργους, φοιτητές, υπερήλικες και πολύτεκνους 7 ευρώ). Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις«Πέντε σιωπές» και «Η γραμμή» είναι 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων ή υπερηλίκων, 10 ευρώ).