«Αφέντης και Δούλος» στη Θεσσαλονίκη

afentis-kai-doulos1
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Από 9 έως και 18 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αθήναιον.

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στην Αθήνα, η παράσταση «Αφέντης και Δούλος» του Γιώργου Νανούρη με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στον ρόλο του Δούλου ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιαστεί από 9 έως και 18  Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αθήναιον.

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στον δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Οι δύο άντρες βρίσκονται τώρα ανυπεράσπιστοι μπροστά στους κινδύνους της μανιασμένης φύσης. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση μ' αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά...

Διασκευή-Σκηνοθεσία Γιώργος Νανούρης. Μουσική Λόλεκ. Σκηνικά-Κοστούμια Μαίρη Τσαγκάρη. Φωτισμοί Χρήστος Τζιόγκας. Εικαστική σύλληψη και επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ρίτα Σίσιου. Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Η Διασκευή είναι βασισμένη στο βιβλίο: Λέων Τολστόι, Αφέντης και υπηρέτης-Μετάφραση από τα ρωσικά: Σταυρούλα Αργυροπούλου Εκδόσεις Ροές, Αθήνα 2016.

Info
Θέατρο Αθήναιον: Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 832060. Από 9 έως και 18 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις: Τετάρτη 8.00 μμ, Πέμπτη - Παρασκευή 9.15 μμ, Σάββατο 7 μμ & 9.15 μμ, Κυριακή 7 μμ & 9.15 μμ. Τιμές εισιτηρίων: 16 € & 12€. Προπώληση: Ταμείο θεάτρου & www.ticketservices.gr.