«Easter Island» του Λύσανδρου Σπετσιέρη στο Υπόγειο του Κακογιάννης

easter-island4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Για τέσσερις ακόμη παραστάσεις μέχρι 29 Μαρτίου 2018 κάθε Πέμπτη, στις 21:30.

Η θεατρική παράσταση Easter Island, μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου τον περασμένο Ιούνιο, επιστρέφει στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να μας αφηγηθεί με λόγο, αλλά κυρίως με κίνηση, την παράξενη ιστορία της Κατερίνας.

Κεντρικό θέμα της αφήγησης η διαδρομή της κεντρικής ηρωίδας και οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του περιβάλλοντός της, συνυφασμένες με τους βασικούς σταθμούς της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα. Οι μεταβάσεις της ζωής... Από τα παιδικά της χρόνια σε κάποιο ορεινό χωριό και το βίωμα του πολέμου στη μεγαλούπολη, την επταετία και τη μεταπολίτευση. Από τη μοναχικότητα και την εσωστρέφεια στους νέους ανθρώπους, στις μεγάλες παρέες και τη δημιουργία της δικής της οικογένειας. Από την κανονικότητα που κυριαρχεί πλέον στη ζωή της, στην ασθένεια που θα την αλλάξει για πάντα, θα την μεταμορφώσει σε κάτι τελείως διαφορετικό και απρόσμενο...Το ανθρώπινο σώμα, ως κεντρικό θέμα της παράστασης, στέκει μοναχικό και ευάλωτο, νοσεί, μετουσιώνεται αλλά δεν υποκύπτει.

Μία εικαστική παράσταση που μοιρασμένη σε δύο μέρη, τη Γλυπτική και τη Μεταμόρφωση, περιπλέκει την κυρίαρχη σωματική δράση με τον περιορισμένο λόγο και τη μουσική ανασύνθεση παραδοσιακών ήχων με ψηφιακά μέσα, για να αποτυπώσει τη γενετήσια ανάγκη μας για μία δεύτερη ευκαιρία, μία αποκάλυψη του νησιού του Πάσχα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο σκηνοθέτης: Τα μέσα, τα οποία συνθέτουν την κάθε εικόνα στο Νησί του Πάσχα, λειτουργούν σα διαφάνεια ανάμεσα στη σκηνική δράση και τους θεατές, σα μία τζαμαρία, θολή από τα χνώτα των ανθρώπων που περαστικός στέκεσαι και ασυνείδητα κοιτάς. Αυτή λοιπόν η “ πάχνη” αλλού να σκληραίνει τις φόρμες και αλλού να τις λειαίνει και η αδιακρισία να οδηγεί τον θεατή να καθαρίζει κατά τόπους το τζάμι με την “παλάμη” του.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Εικαστική Επιμέλεια : Λύσανδρος Σπετσιέρης. Τραγούδι – Σχεδιασμός Ήχου: Άννα Παπαϊωάννου. Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχάλης Κλουκίνας. Σκηνογραφία-Σχεδιασμός Σκηνικού Χώρου: Δήμητρα Μαρίνη. Φροντίδα Κοστουμιών: Βασιλική Σύρμα. Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος. Training Ηθοποιών: Ευγενία Παπαγεωργίου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπέρη Κανατά.

Ερμηνεύουν: Ευγενία Παπαγεωργίου, Άννα Παπαδάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης

Οργάνωση Παραγωγής: Φαίδρα Χατζηκωσταντή

Φωτογραφίες: Μάριος Βούρος, Κωνσταντίνα Γοργογιάννη. Trailer: Κωνσταντίνα Γοργογιάννη. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Ιακωβίδη. Μία συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και της new production.

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Υπόγειο: Πειραιώς 206, Ταύρος. Κάθε Πέμπτη στις 21:30. Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση Εισιτηρίων: Ταμεία του Ιδρύματος, Πειραιώς 206 (τηλέφωνο: 210 3418579) και στο Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 Online προπώληση: www.mcf.gr.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.