O Κωνσταντίνος Ρήγος με την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στο Summer Nostos Festival 2018

ierotelestia-tis-anoixis
ΤΡΙΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων και με 170.000 επισκέπτες στις περσινές εκδηλώσεις του, το Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2018.

Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και δωρεάν για όλους, που μας καλεί να βρούμε κάτι που να μιλάει στον καθένα μας, ένα φεστιβάλ που φέρνει κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν, κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι και μας «επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια». Μουσική, χορός, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμός, παιχνίδια, performances και ομιλίες συνθέτουν και φέτος το σκηνικό του Summer Nostos Festival.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival εδώ.

Ανάμεσα στις παραστάσεις που ξεχωρίζουν είναι και η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου και της Οκτάνα. Ο χορογράφος και νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάσει την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», με την Μαριάννα Καβαλλιεράτου να αποθεώνει τη γυναικεία φύση με εκρηκτικά μουσικά ακούσματα επί σκηνής με το Bastet.

Πρόκειται για το χορόδραμα του Ρώσου συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι (1882-1971), η μουσική του οποίου είναι ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα έργα του 20ου αιώνα. Η πρεμιέρα του δόθηκε στο Παρίσι στις 29 Μαΐου 1913, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, εξαιτίας της επαναστατικής πρωτοποριακής μουσικής και της χορογραφίας. Το έργο φέρει τον υπότιτλο «Εικόνες από μια παγανιστική Ρωσία» και αναπαριστά μια παγανιστική τελετή γονιμότητας, που καταλήγει στη θυσία μιας κόρης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ