Η ιστορία του Harvey Weinstein καθοδόν για το Μπρόντγουεϊ

harvey-weinstein Richard Shotwell
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Κινηματογραφικός αστέρας με πλούσια καριέρα στο σανίδι έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ David Mamet έχει αναλάβει να γράψει μια θεατρική παράσταση για το σκάνδαλο Harvey Weinstein. Ο παραγωγός αντιμετωπίζει εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, τις οποίες και αρνείται κατηγορηματικά.

Η είδηση για το θεατρικό έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Mamet, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στους Chicago Tribune. «Μιλούσα στον παραγωγό μου στο Μπρόντγουεϊ και μου είπε: "Γιατί δεν γράφεις ένα έργο για τον Harvey Weinstein" και το έκανα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mamet.

Reuters / Eric Gaillard

O Harvey Weinstein αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες εκατοντάδων γυναικών για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο συγγραφέας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεατρικό που έχει γράψει, αλλά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας σχολίασε πως ένας θρύλος της θεατρικής του Σικάγο,  ο οποίος πλέον είναι αστέρας του κινηματογράφου, έχει δείξει ενδιαφέρον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η περίπτωση του Weinstein και της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι γνώριμες θεματικές στον Mamet, καθώς το 1992 έγραψε το έργο «Oleanna». Το συγκεκριμένο έργο επικεντρώνεται σε μια φοιτήτρια η οποία κατηγορεί έναν καθηγητή της για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Το σκέφτομαι πολύ αυτό το θέμα της παρενόχλησης, ειδικά ως γονιός» σχολίασε ο Mamet, τονίζοντας στη συνέχεια πως κάθε κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες με τη σεξουαλικότητα. «Οι άνθρωποι τρελαίνονται, τρώνε ο ένας τον άλλο» κατέληξε ο Mamet.