«Donald Trump is the Devil» στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου και στο Σύνταγμα

donald-trump-is-the-devil2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Από τους Reverend Billy και The Shop Stopping Choir.

Ο Reverend Billy και το The Shop Stopping Choir είναι ριζοσπάστες οικολόγοι από τη Νέα Υόρκη. Από τότε που εξελέγη ο Τραμπ, έχουν τραγουδήσει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος σε μέρη όπως ο Πύργος Τραμπ στην καρδιά του Μανχάταν και η είσοδος του ομοσπονδιακού κέντρου κράτησης μεταναστών. Τραγουδώντας «τα πιο σωστά τραγούδια στα πιο λάθος μέρη», η ακτιβιστική ομάδα έχει συλληφθεί εννέα φορές.

Ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ σατιρίζει τους Ευαγγελιστές που στηρίζουν τον Τραμπ ενώ με την χορωδία του παρωδεί έως και τον Μεσσία του Χαίντελ, ψέλλοντας «Earthalujah! Earthalujah!» («Αλληλούια ΓΗ, Αλληλούια ΓΗ») με στόχο να προκαλέσει τη χριστιανική δεξιά. Ο Μπίλλυ και το «ποίμνιό» του κηρύσσουν ότι το χιούμορ, η μουσική και το οικολογικό πνεύμα είναι εξίσου σημαντικά για τον ακτιβισμό όσο και η πολιτική ή η θεωρία. «Σταματήστε τα ψώνια! Ξεκινήστε να ζείτε!».

Ο θίασος εμφανίστηκε προσφάτως στο Public Theater της Νέας Υόρκης και το Toynbee Hall του Λονδίνου, υπό τη δεύθυνση της Savitri D. Ως κορυφαία στιγμή τους θεωρούν την εμφάνισή τους στο Occupy Wall Street. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, ελπίζουν να συναντήσουν ακτιβιστές της εγχώριας σκηνής. Ο εικοσαμελής θίασος, με την εκρηκτική ενέργεια και χαρά που εκλύει στη σκηνή υπόσχεται να τονώσει το ηθικό των απανταχού ακτιβιστών σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε.

Δείτε το βίντεο της παράστασης εδώ.

Σκηνοθεσία: Savitri Durkee (Savitri D)
Μουσική διεύθυνση: Nehemiah Luckett
Ερμηνεύουν: Bill Talen (Reverend Billy), Gregory Corbino, Francisca Benitez, Nathan Stevens, Jessica Wiscovitch, Jess Beck, Amadeus Harte, Chris Garrard, Dragonfly, Mayfield Brooks, Donald Gallagher, Monica Hunken, John Carlin, Δημήτρης Δημόπουλος, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αδαμαντία Βλάμη, Τζίνα Καρδιόλακα, Janez Spendov, Αγγελική Βλασσοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Άννα Κούμα, Δημήτρης Καμπόλης, Μαρία Σπερδούλη

Info: Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου 09/07 έως 11/07/2018 στις 19:00. Πλατεία Συντάγματος 12/07 έως 13/07/2018 στις 19:00.