«Το Ευχαριστημένο» επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία

to-euxaristimeno1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Από 21 Σεπτεμβρίου.

Ψεύτρα ζωή…

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Το Ευχαριστημένο, το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, θα επαναληφθεί στο Θέατρο Πορεία, από 21 Σεπτεμβρίου και για 13 μόνο παραστάσεις.

Το Ευχαριστημένο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει. Η διασκευή του μυθιστορήματος, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.

Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Διασκευή: Έρι Κύργια Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου Μουσική: Nalyssa Green Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαΐς Γκερλεκτσή Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος Φωτογραφίες - trailer παράστασης: Βάσια Αναγνωστοπούλου.

Παίζουν: Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης.

Info:Θέατρο Πορεία. Από 21 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2018. Από 22 Φεβρουαρίου έως 3 Ιουνίου 2018. Διάρκεια: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 12 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: 12€ (αρχική τιμή 16€) μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας (21 Σεπτεμβρίου).