Το Ίδρυμα Ωνάση, το Φεστιβάλ Αθηνών και η στήριξη της θεατρικής κοινότητας στους πληγέντες

irodeio-stegi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Κίνηση συμπαράστασης για τους πυρόπληκτους.

Η ανείπωτη εθνική τραγωδία που εκτυλίσσεται από την Δευτέρα στην περιοχή της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, λόγω των φονικών πυρκαγιών, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από απλούς πολίτες, αλλά και από πολιτιστικούς φορούς προς στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοίνωσε δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

«Σε στιγμές σαν αυτές δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, μόνο να γίνουν. Το Ίδρυμα Ωνάση, ανταποκρινόμενο στην επιτακτική ανάγκη ανακούφισης των ανθρώπων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική και την Ανατολική Αττική, δηλώνει «παρών» στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανακοινώνει την απόφασή του να στηρίξει την Πολιτεία με 5.000.000 ευρώ.  Η στήριξη θα διατεθεί για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισών περιοχών και γενικότερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πατρίδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του. 

Με τη δική του σειρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, σε ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισε να στηρίξει τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προσφέροντας το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και τα έσοδα μιας συναυλίας που θα γίνει στο Ηρώδειο στις 29 Αυγούστου.

Η ειδική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Από την άλλη, δεν λείπουν και οι κινήσεις συμπαράστασης από μεμονωμένους καλλιτέχνες και θιάσους. Η παραγωγή της «Ηλέκτρας» της εταιρίας «5η εποχή» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με πρωταγωνιστές τους Λένα Παπαληγούρα και Νίκο Κουρή ανακοίνωσε πως η παράσταση που θα δοθεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου θα διαθέσει τα έσοδα της στους πυρόπληκτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η παραγωγή της «Αντιγόνης» των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δουνια θα παιχτεί για τα θύματα της πυρκαγιάς την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην καρδιά της καταστροφής, στο θέατρο της Νέας Μάκρης. Η τιμή των εισιτηρίων γι' αυτήν την παράσταση έχει διαμορφωθεί στα 12 ευρώ.

Τέλος, ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης ξεκίνησε την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, προσωπική προσπάθεια crowfounding.