«Ο Εραστής» στο Από Μηχανής Θέατρο

o-erastis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ από την Εταιρεία Θεάτρου ΗΘΩ.

Στην παράσταση ο «Εραστής», ο Χάρολντ Πίντερ καταγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο και τον έρωτα.

Οι ερμηνείες στην παράσταση ο «Εραστής»  μπορεί να είναι ατελείωτες, το μόνο που είναι σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε έναν άνδρα και μια γυναίκα επί σκηνής. Τα υπόλοιπα – η προσωπικότητά τους, η κοινωνική τους κατάσταση, οι συνήθειές τους – όλα είναι σχετικά.

Σ' αυτόν το χώρο της σχετικότητας και του παιχνιδιού, οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με τον βαθύτερο εαυτό τους και τις άγνωστες πτυχές της σχέσης τους.

Ως μότο της παράστασης  ο «Εραστής»  θα σταθούν τα λόγια του ίδιου του Χάρολντ Πίντερ:

«Δεν υπάρχει απόλυτος διαχωρισμός ανάμεσα στο πραγματικό και στο μη πραγματικό ούτε ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα. Ένα πράγμα δεν είναι κατ' ανάγκην είτε αληθινό είτε ψεύτικο. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα αληθινό και ψεύτικο».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα
Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου
Σκηνικά – κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Ζέρβα
Επιμέλεια κίνησης: Στέφανι Τσάκωνα
Φωτογραφίες: Τσέτσι Τσάνκοβ
Art direction: Ιζαμπέλ Οριόν
Ερμηνεύουν: Χρύσα Κοτταράκου, Κωνσταντίνος Παράσης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ΗΘΩ

Info
Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36. Πρεμιέρα: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 21:00 μμ Διάρκεια: 70 λεπτά Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12 € Φοιτητικό/Άνεργοι: 8 € Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 μμ.