Οι δύο νέες παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη για τη σεζόν 2018/2019

karmen-rouggeri
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πρεμιέρα και για τις δύο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Δύο νέες παραγωγές ετοιμάζονται και φέτος από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της. Δύο παραγωγές που ψήφισαν και πάλι τα ίδια τα παιδιά την προηγούμενη χρονιά.

-

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Αργοναυτική Εκστρατεία» 

-Στο Θέατρο Κιβωτός «Το βαλς με τα παραμύθια»

Και στις δύο παραγωγές το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στην Αργοναυτική εκστρατεία την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή.

Στην «Αργοναυτική Εκστρατεία» το έργο θα ξεκινήσει με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουν τα παιδιά τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας. Από κει και ύστερα θα παρακολουθήσουν τη γέννηση του Ιάσονα. Το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα. Θα μάθουν ακόμα πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η Αργώ. Πώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα όλα τα αντρειωμένα παλικάρια της Ελλάδας. Ύστερα, μαζί με τους Αργοναύτες θα ταξιδέψουν μέχρι την Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας θα γνωρίσει την Μήδεια, η οποία και θα τον βοηθήσει να πάρει το χρυσόμαλλο Δέρας. Και βέβαια όλα αυτά θα είναι μελετημένα και τεκμηριωμένα μέσα από την υπέροχη Ελληνική μυθολογία μας. Η μουσική στην παράσταση αυτή θα είναι εμπνευσμένη από τις μελωδίες και τα τραγούδια του Πόντου.

Στο «Βαλς με τα παραμύθια» η Κάρμεν Ρουγγέρη θα γνωρίσει αυτή την φορά στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια τον Πατέρα του βαλς, Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν τις πραγματικές αξίες της ζωής όπως είναι: η Αγάπη, η Συνέπεια, η Εντιμότητα, η Συνεργασία, η Υπευθυνότητα και η Καλοσύνη. Και στα δυο έργα τα σκηνικά και τα κοστούμια πολύχρωμα, παραμυθένια και προσεγμένα στην λεπτομέρεια, υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς ο Πέτρος Γάλλιας, τη μουσική προσαρμογή ο Αντώνης Δελαπόρτας και τους στίχους ο Ανδρέας Κουλουμπής.

Info
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr. Πληροφορίες – Κρατήσεις –  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579 – 210 3418550 – e-mail: k.rouggeriskini1@gmail.com. Πληροφορίες – Κρατήσεις – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: 210 3417000 – 6945373097 – 6944273923 – e-mail: k.rouggeriskini2@gmail.com

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κάρμεν Ρουγγέρη. Παραγωγή: Παιδική σκηνή «Κάρμεν Ρουγγέρη»