Οι παραστάσεις του Επί Κολωνώ για τη σεζόν 2018-2019

epi-kolonotheatriko-programma1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπερτόριο του θεάτρου.

Με επιτυχημένες επαναλήψεις, αλλά και πολλές νέες παραγωγές εκκινεί φέτος το θέατρο Επί Κολωνώ. Το ρεπερτόριό του για τη νέα θεατρική σεζόν 2018-2019 διαμορφώνεται ως εξής:

Κεντρική Σκηνή

Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου για 4η σεζόν, από 1 Οκτωβρίου 2018, από την Ομάδα Νάμα

Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η πετυχημένη παράσταση της Ομάδας Νάμα Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Κείμενο: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Περίκλεια Χονδροπούλου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τάκης Σπυριδάκης, Χριστίνα Μαριάννου, Ηλίας Βαλάσης

Ιnfo
Πρώτη Παράσταση 4ΗΣ Σεζόν: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018. Τελευταία Παράσταση: Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη 9:00μ.μ, Σάββατο 6:00μ.μ. & Κυριακή 9:15μ.μ.

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας του Κόνορ Μακφέρσον για 2η σεζόν, από 4 Οκτωβρίου 2018, από την Ομάδα Νάμα
 

Μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού, που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις, που φτάνουν ως την ακραία βία.

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος  
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μούγιος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Κατερίνα Μαούτσου, Νικόλας Μπράβος

Ιnfo
Πρώτη Παράσταση 2ΗΣ Σεζόν: Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018. Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019. Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 9:15μ.μ, Κυριακή στις 6:00μ.μ.

Σκηνή Black Box

Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ της Μαργαρίτας Φρανέλη, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά για 2η σεζόν, από 13 Οκτωβρίου 2018, από την Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος

Οι σχέσεις μητέρας-κόρης ξετυλίγονται στον χρόνο καλύπτοντας τρεις διαφορετικές γενιές. Η προσπάθεια να φωτιστεί το σκοτεινό παρελθόν συχνά επισκιάζει το εύθραυστο παρόν. Πόσο μοιάζουμε με τους γονείς μας; Πώς θα αποφύγουμε τα λάθη τους; Πόσο μας ακολουθούν τα παιδικά τραύματα; Πώς να αγαπήσουμε τα παιδιά μας; Πώς να καταλάβουμε τους γονείς μας; Το αφήγημα της Μαργαρίτας Φρανέλη (Εκδόσεις Πατάκη, 2009) πραγματεύεται άλλοτε με λυτρωτικό χιούμορ κι άλλοτε με αγωνιώδη ενδοσκόπηση το ακανθώδες ζήτημα των ενδοοικογενειακών σχέσεων που αναζητά εν τέλει τη λύση του μέσα στη θεατρική πραγματικότητα.

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια Κίνησης: Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Τεχνικός σύμβουλος: Στάθης Γαλαζούλας
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζαφείρης, Στάθης Γαλαζούλας
Teaser: Γιάννης Ζαφείρης, Θανάσης Χαλκιάς
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ήλέκτρα Γεννατά, Μαρία Θρασυβουλίδη

Πρώτη Παράσταση: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018
Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 9:30μ.μ. & Κυριακή 7:00μ.μ.

Κρυφός Καημός του Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε σκηνοθεσία Νίκης Δουλγεράκη
Από 10 Νοεμβρίου 2018, από την Θεατρική Ομάδα Tou senpleman

Η θεατρική ομάδα Tou Senpleman επιστρέφει έπειτα από μεγάλη ανταπόκριση του κοινού με το διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, Κρυφός καημός. Το διήγημα γράφτηκε το 1885 και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στο περιοδικό Εβδομάς με τίτλο «Ο Χρύσανθος».

Το έργο εστιάζει στη θέση της γυναίκας και τη μη δυνατότητα επιλογής. Ο πατέρας χρησιμοποιώντας αυτή του την ιδιότητα (του δημιουργού μιας ανθρώπινης ζωής) διαπράττει ύβρη καθώς αρνείται το φύλο του παιδιού του και επιλέγει ο ίδιος να το αλλάξει. Η κόρη ως ασθενέστερο φύλο και άβουλο υποτάσσεται στην εξουσία του πατέρα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει αυτοσκοπός η ικανοποίηση του “δημιουργού” της αφού του χρωστά τη ζωή της. Η κοπέλα γαλουχήθηκε ώστε να αντέξει τον Θεό του πολέμου μέσα από τις συνεχείς κτηνωδίες και μάχες του 1821. Δεν έχει όμως διαμορφώσει αντιστάσεις για έναν άλλο, εξίσου, ισχυρό Θεό, το Θεό του Έρωτα.Τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται; Είναι ικανή μια κοπέλα να πάει ενάντια στη φύση της για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του πατέρα της;

Σκηνοθεσία: Νίκη Δουλγεράκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Tou senpleman
Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Δημουλέας
Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη
Παραγωγή: ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΤΡΙΤΑ 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πέλια Γιαννουλάτου, Ηλιάνα Μπαφέρου

Info
Πρώτη Παράσταση: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 7:00μ.μ. & Κυριακή 9:30μ.μ.
Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)

Εκατό λέξεις για το χιόνι της Tatty Hennessy, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωχ από 16 Νοεμβρίου 2018, από την θεατρική ομάδα Mammals

Μετά τη συμμετοχή στο Off-Off Athens Festival 2018 και τη θερμή ανταπόκριση κοινού και δημοσιογράφων, η θεατρική ομάδα mammals επιστρέφει στο Επί Κολωνώ με το βραβευμένο έργο της Tatty Hennessy Εκατό λέξεις για το χιόνι, προσκαλώντας μας να συντροφεύσουμε τη Ρόρυ σε ένα αλλιώτικο ταξίδι με προορισμό τον Βόρειο Πόλο.

Το έργο της Tatty Hennessy «Εκατό λέξεις για το χιόνι» βραβεύθηκε, μεταξύ 1136 συμμετοχών, στο φεστιβάλ «Heretic Voices» για νέα έργα σε μορφή μονολόγου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Arcola Theatre στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τους mammals, στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival 2018 (25/5 – 25/6/2018 στο θέατρο Επί Κολωνώ).

Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Σκηνικά/Κοστούμια: mammals
Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος
Φωτογραφίες: Γιώτα Παντελίδου
Video trailer: Παντελής Αναστασιάδης
Ερμηνεύει η ηθοποιός: Ιωάννα Τζίκα

Info
Πρώτη Παράσταση: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.
Τελευταία Παράσταση: Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019
Ημέρα & Ώρα Παράστασης: Παρασκευή 9:30μ.μ.

20 Αστικά Μονόπρακτα της Δώρα Τσόγια, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου
Aπό 12 Ιανουαρίου 2019

Τα Είκοσι Αστικά Μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια παίρνουν και πάλι τον δρόμο για τη σκηνή. Στο Επί Κολωνώ, με την προσθήκη νέων ιστοριών, η Μαρία Αιγινίτου σκηνοθετεί και παρουσιάζει εικόνες της πόλης, μέσα από ένα σκηνικό παιχνίδι για δύο ηθοποιούς.

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, αναζητούν το νόημα της ζωής μέσα σε πάρκα, σε πλατείες, σε μπαρ και καφενεία, στους πολυσύχναστους δρόμους μέσα στο πλήθος. Παιχνίδια της τύχης, της μνήμης ή του μυαλού άλλοτε τους φέρνουν κοντά κι άλλοτε τους χωρίζουν.  Ζουν τις μικρές τους τραγωδίες, ενίοτε και κωμωδίες, ραγίζουν, λυγίζουν και πασχίζουν να διασώσουν το χιούμορ τους. Προσφέρουν χάδια, χαμόγελα, τρόφιμα, ακόμη και χρήματα, αν χρειαστεί και στέκονται έτσι αντίκρυ, ο ένας στον άλλον, σαν να πρόκειται ν’ αγκαλιαστούν!

Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Σκάλκου, Γιώργος Σταυριανός

Info
Πρώτη Παράσταση: Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019
Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
Ημέρα & Ώρα Παράστασης: Σάββατο 7:00μ.μ., Κυριακή 9:30μ.μ.

Η Μεταμόρφωση του Κάφκα σε σκηνοθεσία Βίκυς Καλπάκα, Δάφνης Καφετζή και Διονύση Ποταμίτη
από 3 Μαΐου 2019

Η Βίκυ Καλπάκα, η Δάφνη Καφετζή και ο Διονύσης Ποταμίτης μετά την επιτυχημένη τους παρουσία στο Adapt Festival τον Ιούνιο του 2018 με την performance: Titan Arum , το λουλούδι πτώμα, βασισμένη στη Μεταμόρφωση του Κάφκα, έρχονται στο Black Box του Επί Κολωνώ να ολοκληρώσουν την πρότασή τους πάνω στο αριστούργημα του μεγάλου συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το έργο: Στον κόσμο του Γκρέγκορ όλα λειτουργούν ρολόι. Τα τρένα σφυρίζουν στην ώρα τους, ο μπαμπάς χτυπάει στις 5.30, η μαμά παθαίνει ασφυξία τη στιγμή που πρέπει, ο επιστάτης  πάντα αφήνει  λίγο ανοιχτό το φερμουάρ του…ώσπου μια μέρα ενώ οι ένοικοι διασκεδάζουν με την ψυχή τους και ενώ ένα κορίτσι  τους χαϊδεύει τα αυτιά, ο Γκρέγκορ Σάμσα μεταμορφώνεται σε κάτι που μοιάζει με άνθρωπο.

Σύλληψη-Ιδέα/Κείμενο/Σκηνοθεσία:
Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Διονύσης Ποταμίτης
Μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ
Εικαστική Επιμέλεια: Σμαράγδα Καφετζή
Κινησιολογική Επιμέλεια: Πέπη Ζαχαροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ορέστης Τάτσης
Παραγωγή: PEON ΑΜΚΕ
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Διονύσης Ποταμίτης

Ιnfo
Πρώτη Παράσταση: Παρασκευή 3 Μαΐου 2019
Τελευταία Παράσταση: Σάββατο 25 Μαΐου 2019
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο 9:30μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητών, Ανέργων 8€, Ατέλεια 5€
Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα)

Κράτηση θέσεων & Πώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός. τηλ 210 5138067, email: [email protected], site: www.epikolono.gr. Στάση Μετρό Μεταξουργείο