«Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Ον» στο ΚΕΤ

anthropinoi-zoologikoi-kipoi-on
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Θεατρική περφόρμανς από την Ομάδα NV Sisterhood, εμπνευσμένη από τις εθνολογικές εκθέσεις ή «Negro Villages» που διεξάγονταν το 18ο, 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μια μονάδα δεν μπορεί να είναι μόνο ένα. Είναι πολλά, είναι όλα αυτά που την απαρτίζουν. Ένας αέναος κύκλος ένωσης και διαχωρισμού. Πως να πιστέψω στο ένα; Πιστεύω στο άπειρο. Πιστεύω στη δύναμη που μου δίνει το άπειρο να το καταλάβω.

Η παράσταση «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι: Ον» εστιάζει στο φόβο της ετερότητας ως τη ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία χτίζονται προσωπικοί και κοινωνικοί μηχανισμοί συμπεριφορών. Είναι μια βαθιά περιήγηση στη σχέση μεταξύ σώματος-νου, διεισδύει στα προσωπικά δεδομένα που δημιουργούνται από τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και εξετάζει το κατά πόσο υπάρχει - και που βρίσκεται η ελεύθερη/ ανεξάρτητη βούληση.

Ένας άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως το τέλειο παράδειγμα αποφυγής. Η ανατομία των λαθών του εκτίθεται σε προσεκτική μελέτη.

Η παράσταση είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας  «Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι».  Εμπνεύστηκε από τις εθνολογικές εκθέσεις ή «Negro Villages» που διεξάγονταν το 18ο, 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Έρευνα – Σκηνοθεσία- κείμενο: Νέλλη Πουλοπούλου
Μουσική σύνθεση: Βάλυ Ιωάννου. Δραματουργία: Άννα Τζάκου. Σκηνογραφία- Κοστούμια: Γιάννης Γιαννούλης. Video- Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Τσάκωνας. Επιμέλεια κίνησης: Νατάσσα Αρεθά. Κατασκευή και εγκατάσταση: Σωτήρης Καραθανάσης
Ερμηνεία: Βάλυ Ιωάννου, Νέλλη Πουλοπούλου
Παραγωγή: Ομάδα NV Sisterhood- Quilombo Lab

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Info
ΚΕΤ. Από 13 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ