«Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ από τον θίασο «Λώτινος Ήλιος»

to-asteropaido3
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σε σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου, στο Θέατρο Altera Pars.

«Τα πιο φωτεινά αστέρια κατοικούν στην καρδιά μας και λάμπουν με τις όμορφες πράξεις μας»

Ο θίασος «Λώτινος Ήλιος» παρουσιάζει στο θέατρο Altera Pars από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 3:30μ.μ την παιδική παράσταση «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου.

Το υπέροχο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, που έχει διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες, κάθε ηλικίας, σε όλο τον κόσμο, δραματοποιείται επί σκηνής, συνδέοντας την τέχνη της αφήγησης με την τέχνη του θεάτρου.

Η ζωντανή μουσική (σαντούρι-νέυ) και το τραγούδι, αντλώντας στοιχεία από την παράδοση, αγκαλιάζουν μελωδικά την παράσταση, καθώς οι ηθοποιοί παίζουν με το φως και μεταμορφώνονται, εκπλήσσοντας διαρκώς τα παιδιά.

Η σύγχρονη και ευρηματική σκηνοθεσία, τα υπέροχα κοστούμια, τα πλούσια σκηνικά και η ζωντανή μουσική, ξεδιπλώνουν ένα πολύχρωμο σκηνικό παιχνίδι, γεμάτο αλήθεια, χιούμορ και συγκίνηση.

Υπόθεση

Μια χιονισμένη νύχτα, ένα αστέρι πέφτει στη γη. Ένας ξυλοκόπος βρίσκει ένα μωρό, τυλιγμένο σε ολόχρυσο μανδύα. Το Αστερόπαιδο μεγαλώνει με αγάπη και τρυφερότητα, ενώ όλο το χωριό θαυμάζει την ομορφιά του. Η εμφάνιση και η καταγωγή του, όμως, το κάνουν εγωιστή. «Είμαι παιδί των αστεριών έχω μεγάλη χάρη», περηφανεύεται και συμπεριφέρεται άσχημα, ακόμα και στους πιο αδύναμους. Η μεταμόρφωσή του έρχεται μέσα από μια ακραία περιπέτεια, όπου το πανέμορφο, μα δύστροπο παιδί, ανακαλύπτει τη χαρά, που βρίσκεται στην καρδιά που συναισθάνεται, αγαπά και προσφέρει. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, για όλους εκείνους που αναζητούν την πραγματική ομορφιά, που κάνει τον κόσμο πιο φωτεινό για όλους μας.

Πρωτότυπο κείμενο: Όσκαρ Ουάιλντ Διασκευή-Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός Μουσική Επιμέλεια: Άμροτος Ευδαίμων Φωτισμοί: Λεωνίδας Ψέλτουρας Φωτογραφία: Studio Κορέσης

Ερμηνεύουν: Άννα Παπαμάρκου, Στέφανος Αλεξόπουλος, Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Γιώργος Κοντογιάννης, Δέσποινα Κυριακίδη. Στο σαντούρι, ο Αθανάσιος Ψέλτουρας. Στο νέυ, η Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη. Παραγωγή: Λώτινος Ήλιος.

Info
Θέατρο AlteraPars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός. Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 3.30μ.μ. Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Σάββατο στις 3:30μ.μ. Παραστάσεις για τα σχολεία: Καθημερινά στις 10:00π.μ. Διάρκεια παράστασης: 75'. Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ.: 2114111110.