Μυρτώ Αλικάκη και Λεωνίδας Κακούρης: ζουν την τελευταία τους νύχτα

murto-alikaki-kai-leonidas-kakouris-zoun-tin-teleutaia-tous-nuxta

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Λεωνίδας Κακούρης ζουν την «τελευταία τους νύχτα» στο έργο του Θανάση Τριαρίδη «La última noche ή Οι Καρχαρίες» που παρουσιάζεται από σήμερα στο θέατρο ΠΚ, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαμλόγλου.

Ο Θανάσης Τριαρίδης τοποθετεί τους ήρωές του στο μεταίχμιο της φαντασίας και της πραγματικότητας, προσφέροντας στους θεατές ένα συναρπαστικό αίνιγμα. Στην υπόθεση του έργου, μα κρουαζιέρα καταδύσεων βυθού εξελίσσεται σε εφιάλτη για ένα ζευγάρι που εγκαταλείπεται κατά λάθος (;) στην μέση του ωκεανού.

Μέσα στο σκοτάδι, ο Α και η Β προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί μέχρι να γυρίσει το τουριστικό σκάφος για να τους περισυλλέξει. Μιλούν ασταμάτητα για να διώξουν τον φόβο. Αναδύονται μνήμες της ζωής τους, σεξουαλικά απωθημένα, έξαλλες αλληλοκατηγορίες, μυστηριώδη πρόσωπα, αινιγματικές ενοχές. Έξαφνα οι καρχαρίες έρχονται κάτω από τα πόδια τους και αρχίζουν να τους τρώνε. Κάτι συμβαίνει – μα βρίσκεται στην επικράτεια του αγνώστου.

Τα φώτα ανάβουν: ο Α και η Β βρίσκονται στο αστικό διαμέρισμά τους, αποκαμωμένοι από το διανοητικό project ενός αινιγματικού στοιχήματος. Μια σεξουαλική πληγή και η αγωνία της επούλωσής της προβάλουν ως αιτία. Ο κόσμος τους μοιάζει να επανακάμπτει στην ελλιπή τάξη του, ωστόσο, παρά τη φύση του, το στοίχημα συνεχίζεται. Άραγε ο Α και η Β είναι πράγματι στο διαμέρισμά τους ή μήπως όντως βρίσκονται χαμένοι στον ωκεανό; Και ποιον περιμένουν εκεί;

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γιαμλόγλου: «Το La última noche ή Οι καρχαρίες είναι ένα άγριο έργο. Όχι λόγω της έντονης βίας που παριστάνεται επί σκηνής όσο (και κυρίως) λόγω αυτής που υποβόσκει. Σε κάποιο, κρίσιμο, σημείο λέει ο άντρας ήρωας, ο Α: «Δεν υπάρχει αγριότερη φύση από το σαλόνι ενός σπιτιού». Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Στην ίδια τη φύση του ανθρώπου υποβόσκει μια έντονη λαχτάρα για αυτοκαταστροφή, για την ανατροπή κάθε ορίου, για μια βουτιά στην καρδιά του σκοταδιού. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο της Τραγωδίας όπως ο Τριαρίδης την αντιλαμβάνεται - κι αυτό ποτίζει το έργο...».

Πληροφορίες: από τις 11 Φεβρουαρίιου, στο θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος (στάση μετρό Νέος Κόσμος). Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 210 901 1677 – 6938033082. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ, μειωμένο-σύλλογοι. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).